Mergi la conţinutul principal

Solutie moderna pentru Terapia Intensiva de la Spitalul Judetean

Managerul general al Spitalului Judetean, dr. Stefan Mihailescu, are planuri mari pentru reorganizarea unitatii, din punct de vedere al amplasamentului diferitelor sectii. Spre exemplu, Mihailescu are de gind sa realizeze o sectie de Terapie Intensiva moderna, in sistem circular, in care bolnavii sa poata fi supravegheati simultan de catre personalul medical. El a pus la punct toate detaliile acestei reorganizari cu presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si spera ca, pina la inceputul anului viitor, sa se finalizeze si lucrarile respective: "Este cert ca noi trebuie sa mutam ATI -ul de la etajul 3, pentru ca acolo este cu bloc operator si fiind la un loc, noi nu avem aviz de functionare. De vreo cinci-sase ani de zile, eu am luat problema in serios si am spus ca trebuie sa gasim o solutie. Acum, cind este adus bolnavul cu Salvarea, intra pe poarta, ocolesc minunatul parc, urca pe minunata rampa, intra la cabinetele UPU- internari, dupa care urca la etajul III, la terapie. Pina vine liftul mai dureaza, iar cind ajunge, este consultat si, de regula, ii trebuie tomografie, coboara la un alt etaj, la tomograf, dupa care merge la chirurgie, la Galati sau la Bucuresti, dupa cit este de grav. Am zis sa terminam cu toata povestea asta si cind vine bolnavul cu Salvarea, sa-I aduca la intrarea unde este acum policlinica. Vine targa si-l ia, i-a bagat si oxigen, in acest timp, il duce la tomograf, la radiologie, pe care deja am amplasat-o in zona, si poftim pe un culoar, acolo unde mutam ATI-ul".
Managerul general recunoaste ca a fost o problema sa gaseasca locul cel mai potrivit pentru sectia ATI, iar ideea a fost gasita, pina la urma, de presedintele Stancu: "Ne-am gindit mult unde sa mutam ATI-ul si am zis initial sa o punem in locul farmaciei. Dar unde sa ducem farmacia?! Si incetul cu incetul, discutind cu presedintele Consiliului Judetean diverse variante, acesta a spus : “Mai, sint toate improvizatii. Hai sa facem intr-un intrind al spitalului o constructie usoara, venim la nivelul etajului I pe tevi si facem ceva numai din sticla, astfel incit sa fie Terapia Intesiva o unica sala, in care sa supraveghezi toti bolnavii, din centru. Nu mai merg terapiile de tip camera 1, 2, 3, in care habar n-ai ce face bolnavul. Nu, facem o suprafata rotunda, in care ii ai in raza privirii pe toti bolnavii, despartiti cu niste pereti laterali, iar echipa care-i supravegheaza intervine cind acolo, cind acolo, unde este nevoie. Aceasta constructie va costa in jur de 15 miliarde lei vechi, iar insinuarile unora, cu privire la faptul ca presedintele CJ ar fi interesat sa se faca pentru a lucra acolo una dintre firmele lui, sint minciuni. Eu am avut o discutie cu domnul Stancu si mi-a spus foarte clar ca nu are de gind sa se implice in asa ceva".
Asta este terapie moderna si asa va fi cind va fi, cred ca cel mai tirziu la 1 ianuarie. In terapie va fi camera preoperatorie, linga blocul operator. Ca treaba asta se face pe un circuit care inseamna varianta cea mai simpla, si noi am propus ministerului sa ne faca un mic lift special pentru treaba asta, care nu costa decit pina in miliardul de lei vechi".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu