Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soarta amicalului a fost decisa de ex-petrolistul Emil Cristian

Nici in cea de a doua partida de verificare CF Braila nu a rupt gura tirgului prin evolutia sa si nici nu avea cum, pentru ca Ionel Iuga a inceput meciul cu o echipa formata din citiva jucatori galateni, care nu au semnat, ci vin doar asa ca sa faca antrenamente de intretinere si alti citiva de la o echipa din esalonul al treilea, Petrolul, care se afla de asemenea la retrogradare. Cu ei a vrut Iuga sa faca fata unei formatii, Dunarea Galati care, la Braila a sosit cu aproape trei garnituri complete.
Am consemnat chiar si unele surprize in lotul galatean.
Liviu Ciubotariu i-a trimis in prima garnitura pe Emil Cristian, Sandru si Buteseaca, primul fiind nimeni altul decit fundasul central al Petrolului Ianca, iar ceilalti doi, fostii jucatori din tur ai CF-ului din Braila. Daca ultimii doi au jucat in nota in care ne obisnuise la Braila, in schimb Emil Cristian a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. Nimeni de pe plan local nu l-a remarcat, a trebuit sa vina altii dupa el, ca sa ne dam seama ca are valoare, asa cum s-a intimplat si in cazul lui Bogos sau mai nou a lui Daniel Plesa.
In conditiile in care ambele formatii au avut foarte multe noutati in loturile lor si jocul, pe ansamblu a fost unul de angajament in prima repriza.
Doar daruirea exemplara a lui Ghidarcea si mai ales a lui Nicu Ciocea au mai echilibrat oarecum balanta actiunilor de poarta in prima repriza. Ciocea i-a pus ca pe tava mingea lui Elek in minutul 10 insa portarul galatean a evitat golul.
Urmatoarea faza de poarta s-a derulat abia in minutul 30 si l-a avut in prim-plan pe Sandru care, milos din fire, a sutat foarte slab dintr-o pozitie aproape ideala.
La atacul urmator, CF Braila a realizat cea mai cursiva actiune a primei reprize: Berceanu a centrat in careul galatean Elek a deviat balonul pina la Banaru care a sutat imprecis cu toate ca nu a fost jenat de nimeni.
Pe finalul primei reprize, Mogos a ratat din 8 metri, iar Stoicesu s-a remarcat in ultimul minut de joc evitind in extremis golul la centrarea direct din corner a lui Costel Rosu.

"Rezervele" galatene au facut diferenta

Repriza a doua a reliefat si mai bine decalajul dintre cele doua formatii. Antrenorul galatean a inceput sa apeleze la titulari, firesc si Iuga a procedat in aceeasi maniera, numai ca antrenorul brailean a avut pe banca de rezerve doar juniori I din propria pepiniera, sau jucatori din Liga a IV-a braileana si din start Dunarea a inceput sa-i puna probleme lui Iorga.
Accidentarea lui Ciocea, facut KO de un cot aplicat in figura, a evidentiat si mai mult faptul ca echipei fanion a orasului ii trebuie 10-11 jucatori pentru a aborda returul fara sa se faca de ris.
Daca pe postul sau de fundas central nu a iesit cu nimic in evidenta, Olenic s-a remarcat, in minutul 70, cind a prins un sut de exceptie si l-a invins pe Stoicescu.
Ciubotariu a mai recurs la citeva schimbari si a intors rezultatul. In minutul 78 la o clasica actiune de contraatac Bogos a centrat de pe stinga si Palade nu i-a lasat nici o sansa lui Mitrea, iar cu un minut inainte de finalul partidei Dunarea a obtinut o lovitura de colt, Basalic a centrat si Emil Cristian a stabilit scorul final al amicalului, 2-1 pentru Dunarea.
Deoarece acuzau diverse accidentari, Liviu Ciubotariu i-a menajat pentru acest meci pe Daniel Plesa, Danut Munteanu si Bozga desi acestia au venit la Braila.
In aceasta parte a intilnirii, CF Braila a avut in teren trei juniori nascuti in 1989, Mita, M. Munteanu si Moroianu si alti citiva jucatori din judet care inca nu pot face fata rigorilor acestui esalon.
Oricum acest meci le-a aratat celor care se ocupa de destinele CF-ului ca in acest moment, chiar daca ar fi transferati la Braila, dar deocamdata nu sint, acesti jucatori nu pot alcatui macar o echipa care sa-si faca baremul in Liga a II-a, daramite sa mai spere in salvarea de la retrogradare.

Cu cinci saptamini inainte de startul returului, CF Braila nu are un lot stabil

Simbata, CF Braila a pierdut cu 2-1 amicalul cu Dunarea Galati si in alte conditii putea fi considerata doar o partida de verificare in care nu conteaza rezultatul, ci modul ei de abordare. In conditiile actuale insa ea a reliefat realitatea din fotbalul brailean. Anume faptul ca nu se urmareste cu adevarat salvarea de la retrogradare de moment ce, pina acum, cind au mai ramas mai putin de cinci saptamini pina la startul returului CF Braila are doar cinci-sase jucatori ai ei, restul sint inca nelegitimati. Si de acum incolo ce jucatori cu adevarat valorosi mai pot fi atrasi spre Braila?
Desi timpul a fost foarte frumos, tinind cont de faptul ca deja am trecut de jumatatea iernii si temperaturile inca se mentin peste 0 grade, spectatorii nu s-au ingramadit sa vina la Municipal pentru a vedea noua CF Braila.
De fapt, noutatile sint tot de natura declarativa pentru ca pina acum nici unul dintre jucatorii care au venit sa intareasca echipa nu au semnat. Nu au fost transferati nici petrolistii de la Ianca, numarul acestora la echipa fanion fiind hotarit in functie de jucatorii care vor veni la formatia din Liga a II-a si in aceste conditii se poate trage concluzia ca, din punct de vedere organizatoric, fotbalul brailean este la pamint.
Ceea ce este mai tragic, si nimeni nu constientizeaza acest lucru, sau poate ca nu-i intereseaza, iar intentiile lor vizeaza cu totul si cu totul altceva, este faptul ca din cauza inconstientei unora la finalul sezonului de primavara am putea consemna doua retrogradari, cea a CF-ului si a Petrolului.
Deocamdata, nici CF Braila si nici Petrolul nu mai au un unsprezece care, cit de cit, sa faca fata esaloanelor in care evolueaza, dar ambele se pregatesc sa plece in cantonament. De fapt, nu mai este o noutate, ci o traditie la Braila, la pregatiri si in cantonament sa participe un lot de jucatori, iar in campionat altul, alcatuit pe ultima suta de metri din rebuturile care pina la momentul respectiv nu-si gasesc angajamente.

CF Braila: Iorga - Moldoveanu, Ghidarcea (min. 68: Hristian), Olenic (min. 85: Moroianu), Ciocea (min. 65: Mita) - Tismanaru (min. 46: Bosoi), Macare, Berceanu (min. 65: Lungu), Rosu (min. 72: Calatoaie) - Elek (min. 75: M. Munteanu), Banaru (min. 65: Girleanu)
Dunarea Galati: Stoicescu - Cucu, Em . Cristian, Velescu - Nejneru, Bourceanu, Milea, Sandru, S. Ilie - Buteseaca, Mogos. Au mai jucat: Antohi, Avanu, Popescu, Palade, Bogos, Basalic, dar si alti patru jucatori carora antrenorul nu a vrut sa le dezvaluie identitatea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii