Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slujba religioasa la Penitenciarul Tichilesti

Ieri, 14 minori si tineri detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au participat, alaturi de localnicii din comuna Tichilesti, la oficierea Sfintei Liturghii, cu ocazia praznuirii Taierii Capului Sfintului Ioan Botezatorul.
Preotul paroh Gabriel Pelin, care a oficiat Sfinta Liturghie, a explicat celor care au participat la slujba semnificatia acestei sarbatori importante din viata crestinului ortodox, facind o paralela intre situatia minorilor si a tinerilor aflati in penitenciar si conjunctura in care i-a fost taiat capul Sfintului Ioan Botezatorul: "Mintea ametita de bautura a lui Irod nu gaseste intelepciunea de a-l salva pe Ioan. Era suficient sa spuna "Capul lui Ioan valoreaza mai mult decit jumatate din imparatia mea". Tot asa, sub influenta bauturii, multi dintre tineri, pierzindu-si luciditatea, au savirsit faptele pentru care acum platesc cu pretul libertatii."
In incheierea slujbei religioase, preotul capelan Sorin Plesca a multumit enoriasilor pentru deschiderea pe care o au sa ii ajute pe detinuti sa se intoarca la calea cea dreapta: "Sfintul Ioan Botezatorul moare mustrind faradelegea. Acceptul minorilor de a participa la slujba de praznuire a Sf. Ioan este semnalul inceputului constientizarii lucrarii pacatului in viata lor si al dorintei de indreptare.
Nu vii la ziua celui care te mustra pentru relele tale decit daca stii ca mustrarea lui este dreapta. Astfel, minorii si tinerii s-au rugat impreuna cu credinciosii parohiei in duhul dragostei.
Duhul Lui Dumnezeu si dragostea celor in mijlocul carora te afli, taie cerbicia inimii. Aceasta incepe sa devina infrinta si smerita si sa aduca din roada Duhului sfint, adica dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, facerea de bine, credinta, blindetea, infrinarea si curatia, cum frumos se spune in Gal 5(22-23)".
Parintele Plesca a subliniat ca aceasta importanta sarbatoare incheie anul bisericesc care a inceput la 1 septembrie 2005, si se sfirseste la 31 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii