Skip to main content

Site-ul Bibliotecii devine din ce in ce mai interesant pentru public

Cheltuieli totale de 1,8 milioane RON, din care 70% au reprezentat cheltuielile de personal si venituri extrabugetare de 66,1 mii RON. Astfel ar putrea fi sintetizata, strict in termeni financiari, activitatea Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", pe anul trecut. In informarea prezentata recent plenului Consiliului Judetean, privind activitatea institutiei, in perioada mentionata, se arata ca numarul utilizatorilor inscrisi a scazut, fata de anii precedenti, la segmentul virsta mica (sub 14 ani), motivatia, in opinia conducerii bibliotecii, fiind una de natura demografica: "in ultimii ani s-a inregistrat o crestere demografica negativa, numarul copiilor din gradinite si scoli a scazut, implicit al celor care au nevoie de materiale documentare pentru invatare si studiu". Raminind la capitolul statistici, cei mai multi utlizatori ai serviciilor Bibliotecii Judetene au fost elevii, in poportie de 42,82%, urmati de intelectuali (12,89%), studenti (12,85%), muncitori (7,12%) si pensionari (6,4%). In ceea ce priveste repartizarea pe categorii de virsta, 59,24% au fost persoane pina in 25 de ani, 25,39%, persoane cu virste intre 26 si 40 de ani, iar restul, cetateni de peste 41 de ani.
Pe de alta parte, informatia virtuala aflata pe site-ul amintit sub forma catalogului electronic si a full-textului pentru lucrari recomandate in bibliografia scolara la disciplina limba si literatura romana a fost foarte cautata, numarul accesarilor in 2006 crescind cu 55% fata de anul precedent. Potrivit datelor din informare, preferintele publicului brailean au fost indreptate, in 2006, catre beletristica ( 35,09%), informatica (21,75%), stiinte social-politice (10,35%).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu