si texte despre Mihai Sora scrise de contemporanii sai: Emmanuel
Levinas, Jacques Maritain, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Constantin Noica, Mircea Eliade, Virgil Nemoianu, Monica Lovinescu, Alexandru Paleologu, Vladimir Tismaneanu, Nicolae Manolescu si altii. Cartea continua cu cinci interviuri cu Mihai Sora si se incheie cu un impresionant curriculum vitae.
Volumul a aparut in colectia de sinteze a Editurii "Paralela 45" si este ingrijit de Marius Ghica, aflat pentru prima data fata in fata cu publicul brailean. Evenimentul a fost dublat de prezenta directorului editurii amintite, Lucian Pricop, care a incercat sa prezinte eforturile institutiei pe care o conduce in promovarea literaturii romane a scriitorilor din generatia '80, dar si a scriitorilor consacrati, considerind acest lucru o datorie morala. Intilnirea a fost moderata de directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Rodica Draghici. In sala au fost prezenti nenumarati scriitori, profesori, oficialitati locale, diverse personalitati din sfera artei si culturii brailene. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, a multumit si ea lui Mihai Sora pentru marea bucurie pe care a facut-o brailenilor venind pe malul Dunarii.
Evenimentul a fost unul interactiv, fapt ce a permis brailenilor interesati sa adreseze intrebari marelui carturar. Mihai Sora si-a amintit cu nostalgie de savoarea lumii interbelice, de anii studentiei si de destinul sau in cultura romana. A prezentat lucruri de atmosfera care il caracterizau pe marele brailean Nae Ionescu, despre care a marturisit ca in ciuda faptului ca a fost foarte controversat, a fost profesorul sau preferat pentru ca i-a modelat personalitatea si l-a invatat sa gindeasca, asa cum a facut si cu ceilalti tineri din generatia sa: Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Eliade sau Mihail Sebastian. Mihai Sora a mai amintit si despre brailenii Perpessicius si Mihail Sebastian cu ale caror scrieri se delecta in tinerete cind citea ziarul "Cuvintul". A povestit si despre cei doi prieteni buni ai sai, tot braileni, Ninel Schileru si Beno Hechter, fratele lui Mihail Sebastian. Si-a amintit apoi de momentele de dupa revolutie, cind a "a avut naivitatea sa creada ca Romania a scapat de comunism" si despre experienta sa ca ministru al Educatiei, primul de dupa '89, cind a luat decizia de a infiinta liceele de arta, gindind ca romanii vor avea timpul si placerea pentru a merge la concerte.
In semn de inalta pretuire pentru intreaga opera filosofica si pentru promovarea principiilor unei societati deschise, presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Mihai Sora cu Ordinul National Serviciul Credincios, in grad de Mare Cruce. Mihai Sora a primit distinctia, anul trecut, cu prilejul implinirii virstei de 90 de ani.
Intr-una din editiile viitoare, cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" va publica un impresionant interviu cu Mihai Sora.