Mergi la conţinutul principal

Singura reacție normală este iubirea

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Indiferent ce ar face semenul tău în această lume separată de Cer și de realitate, orice reacție diferită de Iubire îl condamnă și te condamnă în mod egal.

Supărarea pe el ar fi un atac și o separare, crezând că supărarea este în afara ta, când ea este creată doar de minte.

Însă în lumea reală, așa cum este creată de Dumnezeu, nu există nici ură, nici supărare, nici nu lipsește vreo clipă Iubirea.

Doar o minte care se dorește separată de Cer, cu pretextul de a-și păstra individualitatea, le conferă o „realitate” în afara ei, care este însă doar în sine. Așa apare sărăcia - prin lipsirea de un dar care a fost dat pentru totdeauna, din Iubire. Acest dar nu poate fi înapoiat, dar poate fi imaginat că lipsește.

Doar mintea separată, cu o percepție greșită („ochiul rău”), își poate închipui că Iubirea lipsește și se primește înapoi doar plătind un preț.

Săracii nu știu unde le este comoara. Ea se află urmându-l pe Hristos. Pentru că lumea ireală nu are nici o comoară.

 

„Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură.

Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură.

Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.

Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.

Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, VI, 19-23)

„Dacă voiești să fii desăvârșit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, XIX, 21)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro