Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatul "Metal 94" si "Donau Commodities" au semnat pactul social

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul SC "Laminorul" a ajuns la un acord cu potentialul investitor in ceea ce priveste pactul social. Concret, Sindicatul "Metal 94" si SC "Donau Commodities" SRL Bucuresti au semnat recent acordul social, act prin care partile stabilesc in linii mari printre altele prevederile unui capitol important al contractului de privatizare: capitolul social. Asa cum a explicat conducerea sindicatului, partile au stabilit care va fi politica de personal pentru urmatorii ani. "Potentialul investitor s-a angajat sa nu faca disponibilizari pe o perioada de 5 ani, iar dupa expirarea acestui termen, in cazul in care mai doreste sa concedieze, sa achite plati compensatorii in cuantum de 8 salarii brute in plus fata de compensarea prevazuta in Contractul Colectiv de Munca. In plus, am obtinut promisiunea ca va acorda si tichete de masa, precum si aceea ca va subventiona cu 50% cheltuielile salariatilor privind cumpararea abonamentului pentru transportul in comun si cu 75% a biletelor de tratament", ne-a declarat liderul sindical Constantin Iarca. De asemenea, sursa citata a explicat ca vor fi deschise o cantina si un chiosc alimentar pentru salariatii unitatii, ce vor fi administrate de sindicat. Un alt punct important din pactul social prevede ca investitorul va suporta cheltuielile pentru realizarea anuala a unui set complet de analize medicale pentru salariati. "Este o realizare importanta pentru sindicat, pentru ca privatizarea societatii va fi cu siguranta o reusita, si asta este meritul organizatiei. Ofertantul va aduce la Braila un laminor complet, o otelarie si o turnatorie, iar aproape de Dunare va construi un depozit de fier vechi care va asigura materia prima pentru otelarie. Practic, va fi cea mai mare investitie pe plan local", a dat asigurari Iarca.
In conditiile in care sindicatul si ofertantul au semnat pactul social, este de asteptat ca in scurt timp sa se semneze si contractul de privatizare a societatii "Laminorul".
Reamintim ca AVAS vinde pachetul majoritar de actiuni la SC
"Laminorul" prin metoda negocierii pe baza de oferte finale,
Imbunatatite si irevocabile. La acest moment, autoritatea negociaza
cu singurul ofertant - "Donau Commodities" din Bucuresti - termenii
incheierii unui contract de privatizare. Actualul ofertant este o firma
administrata de reprezentantul legal in Romania a firmei "Danscan
Steel", care a incercat de mai multe ori sa cumpere pachetul
majoritar de actiuni, fara succes insa, intrucit de fiecare data
discutiile s-au impotmolit in faza verificarii documentatiei de
participare. Conform informatiilor comunicate de catre Oficiul
National al Registrului Comertului, SC "Donau Commodities" SRL
Bucuresti a fost infiintata in cursul anului trecut si il are ca
administrator pe cetateanul rus Fedorenko Maxim, reprezentantul in Romania al firmei "Danscan Steel". Firma bucuresteana are un
singur asociat persoana juridica: "Donau Commodities" GMBH.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii