Mergi la conţinutul principal

Simularea unei tragedii în fortăreaţa “Yazaki”

• Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a derulat, ieri, un amplu exerciţiu în incinta fabricii de componente auto “Yazaki” Brăila, dar şi în zona din imediata apropiere • a fost simulat un incendiu de proporţii, salvarea unor angajaţi rămaşi captivi în sistemul de ventilaţie, dar şi descarcerarea unor persoane, în urma unui accident rutier apărut pe fondul incendiului • pe tot parcursul derulării exerciţiului, conducerea “Yazaki” a refuzat categoric să permită accesul presei şi nici nu le-a permis celor de la ISU să pună la dispoziţie fotografii realizate la faţa locului

 

Un banal exerciţiu de intervenţii la incendiu organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila s-a desfăşurat, ieri, cu “uşile închise”, deoarece gazda, firma “Yazaki”, a refuzat categoric prezenţa presei. Mai mult, firma respectivă nu a fost de acord nici ca reprezentanţii ISU să ofere mass media fotografii făcute la faţa locului, în timpul manevrelor efectuate în incinta societăţii.

După cum ne-a informat Biroul de Presă al ISU Brăila, exerciţiul a fost structurat în trei situaţii tactice: stingerea unui incendiu la spaţiul de depozitare din incinta obiectivului şi acordarea primului ajutor medical prespitalicesc personalului de la locul de muncă afectat de fumul şi gazele produse de foc; salvarea unui lucrător care executa operaţiuni de întreţinere a instalaţiillor de ventilaţie, surprins de incendiu pe acoperişul fabricii; intervenţia la un accident rutier, produs pe Aleea Mecanizatorilor în apropierea obiectivului, în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului, unul dintre autoturisme s-a răsturnat, iar două persoane din acesta au rămas încarcerate.

La exerciţiu au participat, pe lângă structurile ISU Brăila, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dar şi angajaţi ai firmei “Yazaki”, care au atribuţii în gestionarea unor astfel de situaţii.

În limbaj tehnic, principalele obiective avute în vedere pe timpul desfăşurării exerciţiului au vizat: 1. perfecţionarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat şi creşterea calităţii managementului misiunilor specifice prin antrenarea structurilor de intervenţie în vederea gestionării unor situaţii de urgenţă cu un grad ridicat de complexitate; 2. dezvoltarea deprinderilor pentru coordonarea unitară a acţiunilor de intervenţie, armonizarea pregătirii personalului operativ în aplicarea procedurilor operaţionale şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestor activităţi; 3. verificarea modului de realizare a fluxului informaţional pentru gestionarea situaţiilor create şi menţinerea cooperării între componentele sistemului integrat; 4. verificarea nivelului de pregătire şi de îndeplinire a atribuţiilor personalului de la locul de muncă într-o asemenea situaţie.

În termeni uzuali, şefii ISU au vrut să vadă cât de bine se descurcă structurile din subordine în gestionarea unor situaţii de criză apărute în curtea unui agent economic, dar şi cât de bine este pregătit agentul economic respectiv pentru a face faţă unor pericole ce pot ameninţa vieţi omeneşti şi bunuri materiale. Concluzia oficială a fost că toată lumea s-a descurcat bine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro