Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simbata linistita in discotecile din judet

"Buna seara! Aceasta este o actiune preventiva a Jandarmeriei. Va rog sa treceti, baietii in partea stinga si fetele in partea dreapta” - asa a fost oprita, simbata noaptea, activitatea a cinci discoteci din judet, pe care jandarmii braileni le-au vizitat pentru prevenirea violentei si a actelor antisociale. Sute de braileni din Stancuta, Bordei-Verde, Zavoaia, Dudesti si Insuratei au fost perchezitionate corporal, pentru a depista daca poarta asupra lor arme albe, iar bilantul actiunii arata 5 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.600 lei.
Primul contravenient a fost depistat in Stancuta, in timp ce isi facea nevoile in plina strada, in fata discotecii. Initial, jandarmii au vrut sa-i dea un avertisment, dar in final l-au amendat pentru ca braileanul a devenit recalcitrant si a inceput sa injure. In timp ce ii completau acestuia procesul-verbal, doi localnici s-au luat la cearta exact linga echipajul jandarmeriei. Desi au incercat sa-i linisteasca, unul dintre ei nu s-a lasat de injuraturi pina nu a primit o amenda.
Patronul discotecii din Stancuta ne-a precizat ca este chiar multumit de faptul ca jandarmii ii viziteaza periodic, pentru ca acest lucru este spre binele localnicilor, dar si al afacerii sale. “Nu am inregistrat niciodata probleme deosebite. S-au mai luat la cearta, dar le-am interzis sa mai vina in discoteca. Nu vreau sa-mi inchida cineva afacerea pentru ca se cearta ei. De multe ori chiar eu am chemat Jandarmeria si oamenii stiu asta. Le-am explicat ca nu au de ce sa se teama atita timp cit nu incalca legea si daca le este frica inseamna ca au ceva de ascuns. Si noi ii verificam la intrare, pentru a preveni situatiile neplacute”, ne-a spus Ionel Serban, patronul discotecii din Stancuta.
Nici in celelalte discoteci jandarmii nu au gasit braileni certati cu legea, dar linga cea din Ianca au depistat 3 persoane care jucau barbut si pe care le-au sanctionat contraventional. De asemenea, au aplanat un conflict la Bordei-Verde unde aveau informatii ca un brailean care fusese batut in week-end-ul trecut, ar intentiona sa se razbune. Jandarmii au stat de vorba cu cei implicati in acest eveniment si i-au convins sa mearga linistiti acasa.

Galeria “Otelul Galati” insotita pe raza judetului

Dupa finalizarea actiunilor din discoteci, doua echipaje ale Jandarmeriei au preluat 7 microbuze cu sustinatori ai echipei de fotbal “Otelul Galati”, care se intorceau de la Bucuresti, dupa meciul cu “Dinamo”. Desi aveau motive sa fie suparati, intrucit cei pentru care fusesera in capitala si pe care ii sustineau luasera bataie cu 3-0, galatenii au dovedit ca stiu sa piarda. Galeria a fost preluata in jurul orei 01.15, de la limita cu Buzau si pina la intrarea in Galati nu le-a facut probleme jandarmilor braileni. Au oprit de cite ori au vrut, au stat de vorba cu jandarmii si si-au continuat linistiti drumul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii