Mergi la conţinutul principal

Silviu, artistul autist, a expus la Bucureşti

• evenimentul s-a desfăşurat la British Council Bucureşti, la începutul lunii decembrie

 

Ajutat de Ştefania, mama unui copil diagnosticat cu Sindromul Down, şi de părinţii săi, Silviu-Valentin Fătu - artistul brăilean identificat cu sindrom Asperger (autism) - şi-a expus cele mai frumoase creaţii la British Council Bucureşti, la începutul lunii decembrie. Expoziţia - la care au fost expuse lucrări ale artiştilor cu dizabilităţi - a fost organizată de Ruxandra Mateescu, mamă a trei copii, dintre care unul având un sindrom genetic rar. Pentru fiica sa şi pentru copiii cu nevoi speciale din toată ţara, Ruxandra a înfiinţat Asociaţia “Supereroi printre noi” şi îi promovează pe artişii cu dizabilităţi.

Înzestrat cu un talent remarcabil, brăileanul Silviu-Valentin Fătu, în vârstă de 22 de ani, a absolvit Liceul de Arte “Hariclea Darclee” în anul 2016. Pasionat de istorie şi de arhitectură, Silviu desenează catedrale, autostrăzi şi hărţi complicate, iar la vârsta de 4 ani realiza deja construcţii din lego. Silviu desenează perfect în creion sau în peniţă, respectând întocmai detaliile arhitectonice. A realizat în jur de 400 de lucrări în format A3, A2 şi chiar mai mari, inclusiv harta Europei, color, la dimensiunea de 50x70 cm, hartă în care sunt reprezentate principalele bătălii ale Primului Război Mondial. A desenat, de asemenea, harta Bătăliei de la Stalingrad, harta celui de al Doilea Război Mondial şi harta Debarcării în Normandia, din vara anului 1944. Artistul autist a mai desenat “Cathedrale de Chartes”, “Plan general de Saline de Chaux”, basilica “Santa Susana” din Roma, “Opera Garnier” şi “Chateau de Maisons Laffitte” şi multe alte edificii emblematice ale Europei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro