Mergi la conţinutul principal

"Si unui condamnat la moarte ii indeplinesti o ultima dorinta"

In ultima conferinta de presa, presedintele PD Braila Horia Vasioiu si-a exprimat parerea ca la ora actuala, Romania se afla in mijlocul unei lovituri de stat si a unei dictaturi parlamentare, in spatele carora se afla cercuri de interese. El spune ca acest lucru s-a vazut clar in Parlament cind a fost aprobata hotarirea privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, care din punctul de vedere al democratilor, este neconstitutionala. Vasioiu si-a motivat afirmatia prin enumerarea unor prevederi legate de obligativitatea referendumului sau modalitatea de vot, introduse in mod abuziv de parlamentari in proiectul de hotarire."La interventia senatorului PRM, Gheorghe Funar, s-a introdus un nou alineat care spune ca referendumul este obligatoriu. Acest lucru nu obliga cetatenii sa mearga la vot, ci copiaza un articol din legea referendumului, deci ca tehnica legislativa nu trebuia introdus acest alineat. De asemenea, in legea referendumului, este prevazut ca cetatenii care merg la vot trebuie sa raspunda, cu da sau nu, la intrebarea "Sinteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?". A venit un parlamentar PSD care a propus sa se adauge si numele Traian Basescu, argumentind ca in unele catune din tara oamenii ar putea sa il stie ca presedinte pe Iliescu sau chiar pe Ceausescu", a spus Vasioiu.
O alta dovada de neconstitutionalitate, in opinia liderului democrat este si faptul ca parlamentarii au introdus un alineat, care prevede ca ultimul cuvint in ceea ce priveste validarea referendumului, sa il aiba Parlamentul si nu Curtea Constitutionala. "Este un abuz fara margini pe care ar putea sa il faca Parlamentul. Cea care trebuie sa se pronunte clar asupra referendumului este Curtea Constitutionala, nu Parlamentul", a precizat Vasioiu.
Liderul democrat a mai declarat ca la nivelul Parlamentului s-a constituit si o comisie care sa aloce timpi de antena ce se acordau in mod normal de catre CNA, iar aceasta comisie, formata din 15 persoane, nu i-au acordat presedintelui suspendat dreptul de a aparea pe posturile de televiziune nationala.
"PD este singurul care ii poate acorda timpi de antena pentru ca celelalte partide care il sustin pe Traian Basescu nu sint in Parlament. Si unui condamnat la moarte ii indeplinesti o ultima dorinta. Inteleg ca au probleme, frisoane. Oricum, sint sigur ca populatia va demonstra ca Basescu trebuie sa isi ocupe postul de presedinte al Romaniei, pentru a continua ceea ce a inceput, sa-i demaste pe cei care sint in afara legii, sa incurajeze justitia sa isi faca treaba", a declarat Vasioiu.
Presedintele PD a mai spus ca nu ar fi surprins ca votarea sa se desfasoare si pe 20 mai, nu numai pe 19, tinind cont de declaratiile unor reprezentanti ai "patrulaterului negru", chiar daca legea prevede clar ca referendumul trebuie sa se desfasoare pe parcursul unei singure zile, intre orele 8.00 si 20.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu