Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Si mama a cintat, dar nu s-a facut cunoscuta pentru ca si atunci, ca si acum, persoanele de gen masculin care aveau putere in lumea muzicii cereau si altceva pe linga muzica"

Trofeul Festivalului International de Muzica Usoara "George Grigoriu" a fost cistigat de cea mai buna concurenta: Nicoleta Floroni, de 17 ani, eleva in clasa a X-a la Slatina, cea care a obtinut in 2005 premiul II la Festivalul de la "Mamaia". Ea a luat acea superba masina Volkswagen Golf. Cum nu avea posibilitati materiale sa plateasca impozitul pentru premiu, situatie care s-a intimplat si anul trecut, Consiliul Judetean, organizatorii, au hotarit sa plateasca din fondurile festivalului si acest impozit. De altfel, s-a hotarit ca la toate concursurile viitoare impozitul pentru premiu sa fie prevazut clar in bugetul festivalului, plus inscrierea masinii si numarul provizoriu, pentru ca tinerii care cistiga nu au posibilitati financiare si sint pusi in situatia sa nu poata lua premiul. Marti dimineata, Nicoleta Floroni, impreuna cu trei prieteni, se pregateau de plecare. Masina era in parcarea Centrului de Creatie. Putin inainte de a porni la drum, Nicoleta a acordat un scurt interviu reporterului nostru.
- Ti-au trecut emotiile?
- Inca sint in emotii. Premiul de la "Mamaia" era mai putin important.
- Cum a fost concursul aici fata de cel de la "Mamaia"?
- Aici am fost mai apropiati si cred ca si organizatorii au contribuit la acest lucru. Am fost mai relaxata. Poate si pentru ca am cintat cu formatia, am fost obisnuita si m-am descurcat mult mai bine decit la "Mamaia".
- De cind ai inceput sa cinti?
- De la 14 ani am inceput sa cint in festivaluri. Vocea o mostenesc de la mama mea. Si mama a cintat, dar nu s-a facut cunoscuta pentru ca si atunci, ca si acum, persoanele de gen masculin care aveau putere in lumea muzicii cereau si altceva pe linga muzica. Mama mea, ca si mine, nu este genul de persoana si nu a acceptat si acum si-a vazut visul implinit prin mine.
- Esti la un liceu de arta?
- Nu sint la un liceu de arta pentru ca nu este in Slatina si nici nu am avut posibilitatea sa ma mut la un asemenea liceu la Craiova sau la Bucuresti. O sa incerc acum sa fac studii de specialitate. Premiul asta imi da putere sa muncesc mai mult, sa demonstrez ca pot mai mult si sa obtin si premii mai mari.
- Ce festivaluri urmaresti?
- Voi merge la "Mamaia", la creatie, pentru ca la interpretare ar fi urit din partea mea sa mai merg. Trebuie sa le dau sanse si celorlalti.
- Cu ce vei merge la creatie?
- Deocamdata nu pot sa spun mai mult, dar la anul, cind voi veni in recital, voi putea sa spun mai multe. Voi incerca si la "Cerbul de Aur". Nu stiu daca am sau nu sanse, dar voi incerca.
- Sint multe voci bune, remarcate in festivaluri care nu au patruns pe piata. Te-ai gindit ce vei face ca sa reusesti?
- Nu cred ca trebuie sa gasesc eu o solutie. Nu am putere financiara. Sint alte persoane care se ocupa de asta. In lumea muzicii, daca nu ai bani nu poti sa iesi pe piata, sau daca nu dai altceva, ceea ce eu nu as face.
- Te-a contactat vreun compozitor, producator?
- Da, la Mamaia m-au contactat, dar nu am acceptat. Mai astept.
- Ce iti doresti de la viitor?
- Visul meu este muzica. Imi place foarte mult sa cint, vreau sa invat mai mult, sa invat sa cint la pian, la chitara, mai bine, pentru ca deocamdata stiu mai putin. Voi incerca sa merg la Conservator, voi incerca si la actorie, desi am inteles ca este foarte greu sa patrunzi si acolo, dar cred ca este bine sa incerci si sa-ti vezi norocul. Eu, pina acum, am fost o persoana norocoasa. La virsta mea nu cred ca este la indemina oricui sa cistige o masina la concursuri.
- Ce vei face cu masina?
- Mi-e foarte greu sa ma pronunt. M-ar durea sufletul s-o vind, dar s-au facut cheltuieli mari si nu cred ca as putea sa intretin o masina. Nu-mi permit. Cu banii aceia imi voi cumpara instrumente muzicale. Acei bani ii voi investi tot in muzica.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii