Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviciul public de gestionare a ciinilor comunitari va fi scos la licitatie

Consilierii municipali au aprobat in cadrul sedintei ordinare a CLM, delegarea prin licitatie publica a gestiunii serviciului public care se ocupa de ciinii comunitari din municipiu. Avind in vedere numarul in crestere al ciinilor vagabonzi si incapacitatea Directiei de Administrare si Gospodarire Locala (DAGL) de a se ocupa in mod corespunzator de acest serviciu, datorita lipsei finantarii de la bugetul local, conducerea Primariei a decis scoaterea la licitatie a acestei activitati. Conform informatiilor oferite de directorul DAGL, Adrian Dediu, imediat ce Prefectura va valida hotarirea CLM de scoatere la licitatie a serviciului de gestionare a ciinilor comunitari, adica maxim 30 de zile de la emiterea hotaririi, se va fixa si o data pentru licitatie: "Eu nu pot decit sa ma bucur ca de acest serviciu se va ocupa cineva care va avea mai multe resurse decit am avut noi. Indiferent de cine se va ocupa, fie ca e o firma specializata, fie ca e un ONG, in mod sigur vor accesa fonduri, vor avea mai multi bani, si se vor ocupa asa cum trebuie de acesta prolema". Directorul DAGL a explicat ca firma care detine spatiul in care sint depozitati in acest moment ciini, va avea citeva puncte in plus la licitatie: "Societatea care detine terenul pe care este in acest moment amplasata biobaza de la Lacul Sarat a solicitat Primariei Braila incredintarea directa a serviciului public de gestionare a ciinilor comunitari, insa legal trebuie sa facem o licitatie. Poate vine la licitatie o firma mult mai bine dotata si avantajoasa, nu se stie... nu puteam sa incredintam pur si simplu. In baza contractului in derulare, pe 5 ani, pe care il avem cu firma, pentru biobaza, le vom acorda citeva puncte in plus la licitatie, insa doar atit". Adrian Dediu a mai adaugat ca, indiferent de cine va cistiga licitatia, Primaria va trebui sa faca toate demersurile pentru a ajuta firma respectiva sa achizitioneze un incinerator, deoarece, conform normelor UE, animalele nu mai pot fi depozitate la putul sec.
Amintim ca, la sfirsitul lunii trecute, primarul preciza ca, indiferent de cine va cistiga aceasta licitatie, animalele sanatoase nu vor fi eutanasiate, ci ele vor fi castrate si lasate sa moara de batrinete, tot pe strazile Brailei. De alta parere se arata atunci viceprimarul Tilea, care, incepind cu data de 1 iunie are in atributii acest serviciu. Acesta declara, in urma cu ceva timp, ca va face tot posibilul sa gaseasca orase din strainatate dornice sa adopte ciinii braileni, solutie care i-ar multumi atit pe cei care nu mai doresc sa vada ciini vagabonzi pe strada in Braila, cit si pe cei care nu vor ca patrupedele sa fie omorite.
Cu toate acestea, pina la validarea HCLM privind scoaterea la licitatie a serviciului de gestionare a ciinilor comunitari, ciinii sint in continuare lasati nu numai sa colinde in voie strazile, ci sa si putrezeasca pe acestea, deoarece DAGL nu mai dispune de o masina pentru ridicarea animalelor vii sau moarte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii