Skip to main content

Serbia a decis expulzarea ambasadorului Macedoniei, dupa ce aceasta tara a recunoscut Kosovo

Serbia a decis expulzarea ambasadorului Macedoniei in urma deciziei Guvernului de la Skopje de recunoastere a independentei Kosovo, a declarat vineri purtatorul de cuvint al Ministerului macedonean de Externe, relateaza AFP.
Ministerul sirb de Externe i-a transmis o nota ambasadorului Macedoniei, Aleksandar Vasilevski, in care il informeaza ca prezenta sa la Belgrad "nu mai este binevenita".
"Decizia Guvernului sirb a fost luata dupa ce Macedonia a recunoscut independenta Kosovo. Ambasadorul Vasilevski trebuie sa paraseasca Serbia in 48 de ore", se arata intr-un comunicat oficial.
"Am aflat ca ambasadorul macedonean din Serbia a fost expulzat", a anuntat Petar Culev, purtatorul de cuvint al Ministerului macedonean de Externe.
"Ambasadorul Aleksandar Vasilevski a fost rugat sa paraseasca Serbia cit mai rapid", a precizat Culev.
Presa sirba a confirmat vineri ca ambasadorul Macedoniei, Aleksandar Vasilevski, fusese convocat la Ministerul sirb de Externe.
In cursul zilei de joi, Belgradul i-a cerut ambasadorului Muntenegrului sa paraseasca Serbia, dupa ce Podgorita a recunoscut independenta Kosovo. Macedonia si Muntenegru, doi vecini ai Serbiei, au recunoscut joi independenta Kosovo.
Ambasadorul Serbiei in Macedonia, Zoran Popovici, a prezentat Guvernului de la Skopje o nota de protest in care cere "reanalizarea deciziei de recunoastere a Kosovo".
"Recunoasterea independentei Kosovo este contrara Rezolutiei 1.244 a Consiliului de Securitate ONU; Kosovo este parte a Serbiei", a subliniat ambasadorul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu