Mergi la conţinutul principal

Separarea de semenul tău

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Câtă vreme percepi că ești separat de fratele tău, nu te vei percepe cu adevărat. Nu există, cu adevărat, nicio separare. Însă iluzia separării devine necesară, dacă vrei să guști din alte grădini decât ale fericirii reale. Astfel se intră în iluziile de spațiu și timp, pe care Pacea nu le cunoaște.

Mântuirea este, de fapt, imediată. Credința că se petrece în viitor arată frica de ea și neîncredere în semenul tău, cu care ești neseparat. Fiii lui Dumnezeu nu pot fi separați între ei, atunci când sunt uniți cu Tatăl.

Fericirea, mântuirea și pacea nu sunt în viitor, ci sunt acum, dăruite veșnic, în afara iluziei timpului.

Privește-l deci, cu ochi blânzi și întru-totul iubitori pe semenul tău, pentru că el ți-L amintește pe Dumnezeu și poartă chipul lui Hristos. Este Chipul dat, ca dar nelimitat, neseparat, fiecărui frate, deci și ție. Nu este o virtute să renegi darul primit, ci o amânare a Păcii dincolo de minte pe care Dumnezeu ți-a dorit-o dintotdeauna.

 

„(...) Domnul este aproape.

Nu vă împovărați cu nici o grijă. Ci întru toate, prin închinăciune și prin rugă cu mulțumire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu.

Și pacea lui Dumnezeu, care covârșește orice minte, să păzească inimile voastre și cugetele voastre, întru Hristos Iisus.

Mai departe, fraților, câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute și orice laudă, la acestea să vă fie gândul.

Cele ce ați învățat și ați primit și ați auzit și ați văzut la mine, acestea să le faceți, și Dumnezeul păcii va fi cu voi.”

(Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel, IV, 5-9)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro