Mergi la conţinutul principal

Sens unic pe Str. Ana Aslan şi pe Str. Bastionului

• măsura intră în vigoare de astăzi, cel târziu mâine, şi este valabilă pe sensul de mers dinspre Str. Mihai Eminescu spre Calea Călăraşilor, respectiv, pe Bastionului, dinspre intersecţia cu Str. Ana Aslan spre Bdul. Al. I. Cuza  • locatarii celor două străzi au solicitat acest lucru, însă un cuvânt greu de spus l-a avut Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila, ale cărui maşini care pleacă în misiune folosesc, de cele mai multe ori, chiar ruta în cauză • şi pentru alte străzi din municipiu s-au primit cereri similare, însă autorităţile locale se abţin să ia decizii până când nu va fi aprobat în CLM noul Plan de Mobilitate Urbană

 

Începând de astăzi sau de mâine, cel târziu, pe strada Ana Aslan se instituie sens unic de circulaţie, pe sensul dinspre Str. Mihai Eminescu spre Calea Călăraşilor. Mai exact, măsura este valabilă pe tronsonul cuprins între intersecţia cu Str. Mihai Eminescu şi intersecţia cu Str. Bastionului. Totodată, se instituie sens unic şi pe Str. Bastionului, dinspre Str. Ana Aslan spre bulevardul Al. I. Cuza. Măsura a fost luată de Primăria Brăila, ca urmare a mai multor cereri primite de la locatarii străzilor în cauză. Un cuvânt greu l-a avut, însă, o cerere similară formulată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, care a solicitat, de asemenea, instituirea sensului unic pe Str. Ana Aslan şi Str. Bastionului, dat fiind că această rută este utilizată frecvent de maşinile de poliţie care pleacă în misiuni.

Într-o adresă oficială trimisă de IPJ către Primăria Brăila, se solicită să se ia în calcul executarea a două amenajări rutiere: instituirea sensului unic pe strada Ana Aslan, direcţia de mers dinspre Str. Mihai Eminescu către Str. Bastionului, respectiv instituirea sensului unic pe strada Bastionului, pe direcţia de mers dinspre Str. Ana Aslan către Bdul. Al. I. Cuza. “Cele două amenajări se justifică întrucât pe strada Ana Aslan se înregistrează valori mari de trafic, cu aglomerări, în special în zona intersecţiilor cu străzile Hepites şi R.S. Campiniu, iar strada Bastionului are o lăţime mai mică de 6 m, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, riveranii reclamând în repetate rânduri la Poliţia Rutieră faptul că şi-au găsit autoturismele avariate, ca urmare a acroşării acestora”, se menţionează în adresa semnată de subcomisarul de poliţie Marius Budu, şeful Poliţiei Municipiului Brăila.

Solicitările locatarilor celor două străzi, împreună cu solicitarea formulată de IPJ, au fost analizate în cadrul  Comisiei Municipale pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei în Municipiul Brăila, care a dat recent undă verde proiectului. Din comisia respectivă, înfiinţată la începutul acestui an, fac parte inclusiv reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale, alături de reprezentanţi ai Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, Braicar SA şi Poliţiei Locale.

Preşedintele comisiei este viceprimarul Alexandru Jantea. De altfel, acesta ne declara, încă din luna ianuarie a anului în curs, că s-au primit solicitări pentru impunerea sensului unic pe străzile Ana Aslan şi Bastionului şi că urmează să se ia o decizie în aceste sens. Pe lângă cele două străzi, viceprimarul Jantea mai vorbea, în urmă cu aproape jumătate de an, şi de alte artere din municipiu pentru care cetăţenii au solicitat sens unic. Era vorba despre strada Unirii,   precum şi despre câteva străduţe din spatele Şcolii nr. 2 din cartierul Radu Negru. Până la ora actuală, însă, Comisia Municipală pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei nu a dat aprobare decât pentru Ana Aslan şi Bastionului. “În prezent, avem în dezbatere Planul de Mobilitate Urbană, care urmează să fie aprobat în Consiliul Local Municipal. Acel plan va stabili care sunt priorităţile şi dacă este oportună instituirea sensului unic şi pe alte străzi din municipiu. Odată cu implementarea lui, vom lua deciziile care se impun în cadrul Comisiei pentru Transport”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Acesta mai vorbea, în luna ianuarie, şi despre unele propuneri primite de la şoferi, privind amplasarea unui semafor pentru viraj stânga, în intersecţia intens circulată a bulevardului Dorobanţilor cu Şos. Râmnicu Sărat. Deocamdată, însă, măsura respectivă nu a fost implementată în teren. Viceprimarul Jantea ne-a spus, ieri, că propunerea referitoare la semaforizarea respectivă nu a primit undă verde, deocamdată, de la Poliţia Rutieră. Asta în contextul în care poliţiştii de la Rutieră consideră că ar fi oportun un semafor spre stânga în intersecţia cu pricina, însă nu spre Şos. Râmnicu Sărat ci invers, spre Piaţa Mare, pentru şoferii care circulă pe Dorobanţi, dinspre Gării spre Str. 1 Decembrie 1918.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro