Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorul Dan Sabau a infiintat la Braila un comitet de sustinere a Platformei Stolojan

Incepind de ieri, pe scena politica braileana si-a facut aparitia Comitetul de initiativa braileana pentru sustinerea Platformei politice liberale. Printr-un comunicat de presa remis la redactie, cei 11 semnatari ai grupului de initiativa pentru infiintarea comitetului, precizeaza: "Avind in vedere situatia grava de pe scena politica nationala si locala, fideli atasamentului nostru fata de principiile liberale si credintei in rolul pe care liberalismul trebuie sa il joace in realizarea obiectivului de interes national al unificarii fortelor de centru - dreapta din Romania, facem publica infiintarea acestui comitet de initiativa, pentru clarificare doctrinara, unitatea si relansarea fortelor de centru-dreapta". Conform aceluiasi comunicat, fondatorii acestuia doresc, printre altele, descurajarea grupurilor de interese nelegitime atit din interiorul PNL, cit si cele de la nivelul administratiilor locale. De asemenea, initiatorii isi propun stoparea derapajului actualei conduceri a PNL Braila catre "practicile oculte si sectare promovate in administratie". Totodata, unul dintre principalele obiective il reprezinta reluarea dialogului si colaborarii cu principalul partener de centru dreapta, si anume Partidul Democrat.
Din comitet fac deocamdata parte senatorul PNL - Dan Sabau, consilierul municipal - Grigore Potec, consilierul judetean - Adrian Scutaru, primarul orasului Insuratei - Ionel Gheorghe, primarul comunei Gradistea - Petrica Andrei, primarul comunei Frecatei - Ioan Popa, viceprimarul comunei Ciocile - Costica Marchidanu, viceprimarul comunei Cazasu - Gabriel Ciochina, viceprimarul comunei Silistea - Ion Stan si oamenii de afaceri Gheorghe Gore si Florin Cirligea.
Senatorul Dan Sabau, cel care a infiintat la Braila acest comitet, ne-a declarat ca nu se teme de eventuale represalii care pot veni din partea conducerii PNL si ca simte ca acest comitet va face o diferenta la Braila: "Sint in viata momente in care principiile trebuie sa primeze asupra riscurilor personale. Cu liberalii de la Braila orice e posibil, dar nu mi-e teama. Eu cred ca Valeriu Stoica si Theodor Stolojan nu ar fi trebuit tratati asa cum s-a intimplat, ci ca niste fosti presedinti. Nu sint de acord nici cu excluderile care au avut loc. Eu m-am plasat intotdeauna intr-o zona de centru dreapta si sint pentru unificarea si cresterea fortei liberale, si nu pentru modul acesta de comportament de sorginte comunista".
La rindul sau, consilierul municipal Grigore Potec a tinut sa precizeze ca sustine platforma lansata de Stolojan deoarece crede ca este viabila si reprezinta si rezolvarea unor probleme pe care Braila le avea la nivel politic: "Se face in sfirsit o platforma care nu va mai fi condusa de sindicate, cum se intimpla acum in Braila. Asta e solutia, deoarece pina acum nu s-a facut nimic in acest oras. Nu s-a schimbat nimic. Este nevoie de aceasta platforma".
In ceea ce il priveste, consilierul judetean Adrian Scutaru a explicat ca cei 11 incearca sa faca ceva mai bun decit s-a facut pina la ora actuala in Braila. "Aici nu se prea mai putea face nimic cu actualul grup care conduce PNL. Timpul va dovedi ca miscarea noastra va avea succes si rezultate".
Deputatul PNL Gabriel Sandu s-a aratat de parere ca la un moment dat tot trebuia sa se clarifice si situatia din PNL Braila, si ca infiintarea acestui comitet nu face decit sa ofere baza si impulsul necesare. "Echipa care a format comitetul e una buna si ei vor duce propunerea lor in sinul PNL Braila. Nu le poate spune nimeni sa nu faca asta. Ramine de vazut ce se va intimpla pina la capat. Adevarul e ca PNL nu poate exista fara presedintii sai. Si nu trebuia sa se intimple ce s-a intimplat, nu e normal".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii