Pentru reusita acestui exercitiu s-a lucrat cu elevii in perioada 19 - 23 noiembrie. Elevii au fost informati la orele de cunoasterea mediului si la cele de dirigentie despre posibilitatea producerii unui seism si ce reguli trebuie sa respecte in acest caz. Li s-au mai explicat de catre diriginti si profesori care este comportamentul adecvat in aceste situatii si care este planul de evacuare in caz de incendiu. Ei au invatat si semnalul sonor la care trebuie sa raspunda, drumul de evacuare post-seismica in siguranta si sectorul pe care trebuie sa se adune in curtea scolii.
Toate aceste notiuni teoretice au fost aplicate practic in cadrul exercitiului de ieri. Actiunea de evacuare a elevilor, coordonata de profesorul Ionel Spulber, a durat zece minute, timp in care cei mici au demonstrat ca si-au insusit regulile de comportament in caz de seism major urmat de incendiu. Cei mici au fost foarte bucurosi, unii chiar au aplaudat, cind a intrat in curtea scolii masina pompierilor, care folosea la exercitiu si semnalul sonor. Pompierii si-au facut si ei datoria, dupa care elevii au reintrat in salile de clasa.
Evaluarea activitatii se va realiza luni, de catre membrii comisiei de prevenirea si stingerea incendiilor din scoala. La exercitiu au mai fost prezenti reprezentanti ai Politiei si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.