Mergi la conţinutul principal

Secretele naturale ale tinereții fără bătrânețe

* din cele mai vechi timpuri, „tinerețea fără bătrânețe” reprezintă un deziderat, în special al femeilor, indiferent de epocă

 

Există multe păreri referitoare la elementul determinant al longevității unui individ – terenul moștenit de la părinți (genele longevității) sau stilul de viață, care include alimentație, obiceiuri, prezența/absența mișcării fizice etc.

 

Rolul alimentației

 

Produsele pe care le consumăm trebuie să fie cât mai naturale și cât mai puțin gătite, să conțină multe vitamine, minerale, enzime, fibre și mulți antioxidanți. Afinele sunt una dintre cele mai benefice fructe (în stare proaspătă în special), datorită cantității mari de antioxidanți. Stimulează imunitatea, cresc rezistența organismului la infecții, reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare, reglează nivelul glicemiei. Contribuie și la sănătatea tractului urinar, stimulează memoria și cresc buna dispoziție.

Polenul și lăptișorul de matcă sunt produse apicole deosebit de valoroase pentru sănătate, dar și pentru menținerea tinereții. Cresc imunitatea, regenerează celulele, dar ajută și la reducerea stresului, îmbunătățind capacitățile intelectuale.

 

Condimentele, soluții naturale

 

- Cuișoarele au acțiune antiinflamatoare, antioxidantă, antiîmbătrînire, tonic-energizantă. Ajută la înlăturarea stării de astenie fizică și psihică.

- Scorțișoara echilibrează nivelul glicemiei, normalizează colesterolul sangvin, reduce efectele stresului asupra organismului, îmbunătățește digestia, stimulează memoria și încetinește procesul de îmbătrânire. O puteți consumaă (în cantități mici) în amestec cu miere.

- Ghimbirul reduce inflamația, stimulează circulația sangvină, are efect tonic și energizant. Va recomandăm un ceai de ghimbir, la care adăugați cuișoare (sau scorțișoară) și miere, elixir perfect al tinereții.

- Curcuma (turmericul) are o puternică acțiune antioxidantă și antiinflamatoare. Ajută și la inhibarea dezvoltării tumorilor, îmbunătățește circulația și reduce nivelul colesterolului.

- Busuiocul, folosit drept condiment (îmbunătățește digestia și stimulează sucurile intestinale), este o plantă pentru trup și suflet: tonic și energizant, calmant. Busuiocul poate fi folosit în stare proaspătă sau macerat la rece.

- Rozmarinul are acțiune tonic nervoasă, sporește capacitatea de concentrare și de memorare, alungă oboseală psihică, stresul și starea de nervozitate. Se folosește sub formă de ceai, capsule, tinctură, ulei esențial, extract gemoterapic din mlădițe de rozmarin. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro