Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sebastian Ionescu s-a clasat intre primii patru jucatori la turneul "Tennis International Masters", din Franta

Dupa o perioada cu mai multe accidentari, Sebastian Ionescu a reusit sa revina in forta si sa obtina un rezultat foarte bun la turneul de tenis din Franta, "Tennis International Masters".
De fapt, turneul a inceput pe data de 3 decembrie cu o perioada de precalificari prin concursuri ce au avut loc pe intreg teritoriul Frantei. Calificarile pentru tabloul principal s-au derulat in perioada 9-11 decembrie si la ele au participat 48 de jucatori si 48 de jucatoare.
Calificat direct pe tabloul principal, care a cuprins 64 de jucatori, printre ei multi sportivi din tari cu un nivel ridicat de performanta in tenisul de cimp, desi inaintea acestui turneu detinea pozitia a 26 pe continent, tinarul tenismen brailean a fost cotat ca favorit numarul 3, favoritul numarul 1 fiind Mihail Biryukov din Rusia, cel mai valoros tenismen, la categoria copii, din Europa.
Sebastian Ionescu a avut un start foarte bun si a cistigat lejer intilnirea din primul tur, 6-1, 6-2, cu Artiom Kolpakov din Marea Britanie, dupa care, in turul al doilea a trecut de un alt jucator englez, James Marsalek, 7-6, 6-1.
In turul al treilea sortii i l-au harazit drept adversar pe favoritul numarul 15, rusul Ashot Khacharyan si, dupa o evolutie foarte sigura, braileanul s-a impus cu 6-4, 6-4.
A urmat partida cu suedezul Tobias Blomgren si un nou succes cu 6-2, 6-3 care l-a propulsat in semifinale.
Oboseala acumulata in cele patru meciuri de simplu, precum si in partidele de dublu si-au pus amprenta pe evolutia jucatorului de la TC Venus Braila in partida cu italianul Frederico Gaio. Sebastian Ionescu a cistigat primul set cu 6-1, l-a pierdut pe al doilea cu 0-6 si a cedat cu 4-6 in setul decisiv.
Chiar daca a pierdut semifinala, tenismenul pregatit de Gheorghe Goleanu si Gheorghe Jalba a incheiat competitia, la simplu, intre primii patru jucatori, o performanta notabila tinind cont de faptul ca la start s-au aliniat 64 de jucatori, iar favoritul numarul doi, Robert Gasparetz, din Slovacia, a fost eliminat inca din turul al doilea de catre un jucator mai slab cotat, din Germania, Dominik Schulz.

La dublu, Sebastian Ionescu si Ciprian Porumb s-au clasat intre primele opt perechi ale turneului

In proba de dublu, Sebastian Ionescu a facut cuplu cu Ciprian Porumb, de la Cluj, colegul sau de la lotul national. Pina la faza semifinalelor s-au jucat seturi scurte, pina la 4.
Cei doi au trecut in primul tur de francezii Romain Arneodo - Henri Paul Teyssedre, cu 5-4, 4-1, in turul al doilea de favoritii numarul 4, Marton Fucsovics (Ungaria) - Danili Proskura (Estonia), dar au pierdut in turul al treilea cu 4-6, 4-6, in fata cuplului francez Gianni Mina - Gregory Bayanne. Prestatia de la dublu i-a clasat intre primele opt echipe ale turneului.
"Sint foarte bucuros ca sansa mi-a suris in acest sfirsit de an, am fost sanatos si am putut sa joc aproape de parametri normali, iar rezultatele de la turneul din Franta sint elocvente. M-am necajit foarte mult ca nu am reusit sa prind finala pe care, daca nu evoluam si in proba de dublu, as fi jucat-o cu siguranta. Sper ca in luna ianuarie, la turneul care va avea loc tot in Franta, "Micul As", sa ma revansez si sa ajung sa disput finala", a declarat la revenirea in tara, Sebastian Ionescu.
La rindul sau, Gheorghe Goleanu, antrenorul care i-a calauzit pasii spre marea performanta, a precizat: "In conditiile in care nu am putut sa lucrez cu Sebastian la capacitate maxima, eram multumit si cu o calificare intre primii opt jucatori in proba de simplu. Rezultatul a fost peste asteptari si daca nu ar fi intervenit starea de oboseala, precis ar fi ajuns in finala. Sa speram ca acum l-a parasit ghinionul si anul urmator sa poata participa la toate turneele la care va fi invitat. Vreau sa multumesc cu acest prilej profesorilor scolii "Mihai Eminescu" pentru intelegerea de care au dat dovada, scutindu-l de la ore pe perioada turneului".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii