Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sebastian Ionescu pleaca la un puternic concurs international, la Paris

Cel mai valoros reprezentant al clubului de tenis TC Venus dar si al orasului nostru in acest moment, Sebastian Ionescu, a reusit sa treaca repede peste perioada de accidentare si sa revina in competitii, dar si in atentia lotului national de copii de 14 ani.
Incalzirea si-a facut-o in urma cu putin timp, la Cupa ICMRS Galati, unde a concurat la o categorie de virsta mult mai mare, 16 ani.
La turneul de la Galati, Sebastian Ionescu a cistigat lejer primul meci, cu 6-1, 6-1, in fata bucuresteanului Claudiu Alicus, iar in turul al doilea a dispus cu 6-3, 6-2, de un sportiv din Republica Moldova.
Cel mai valoros rezultat din acest concurs l-a obtinut in turul al treilea, cind a reusit sa-l invinga cu 6-0, 6-2, pe constanteanul Valentin Mihai, jucatorul de la Farul fiind detinatorul locului 4 in clasamentul national, la categoria de virsta 16 ani.
In semifinale insa, braileanul a pierdut cu 1-6, 3-6, in fata bucuresteanului Andrei Patrui.
Acesta a fost un concurs pregatitor pentru Sebastian Ionescu, jucatorul pregatit de Gheorghe Goleanu urmind sa plece astazi spre Bucuresti iar duminica dimineata, impreuna cu alti trei componenti ai lotului de copii 14 ani, Ciprian Porumb, de la Cluj, Ingrid Radu si Elena Bogdan, de la Craiova, la un turneu foarte puternic la Paris.
Turneul din capitala Frantei are pe tabloul principal 64 de concurenti, printre cei care sint deja calificati numarindu-se si tenismenii romani, cea mai buna clasare avind-o reprezentantul TC Venus Braila, Sebastian Ionescu, numarul 23 in Europa.
"Sebastian a reusit sa treaca si peste aceasta incercare si consider acum ca este refacut fizic in proportie de 85 %, iar acest lucru l-a demonstrat la Galati, intr-un turneu destul de puternic. El va pleca miine in Franta pentru o saptamina unde noi ne-am propus un obiectiv destul de ambitios, clasarea pe unul dintre primele opt locuri", declara joi antrenorul Gheorghe Goleanu.

Dupa turneul de la Paris, un cantonament la Izvorul Muresului

Dupa revenirea in tara, Sebastian Ionescu va pleca direct la Izvorul Muresului, in cantonament cu lotul national. Este posibil ca pentru aceasta actiune sa mai fie cooptat un alt reprezentant al clubului TC Venus, Alexandru Tabirca, un tenismen de doar 11 ani. Jucatorul brailean a fost cooptat deja in lotul largit, la categoria 14 ani, si a participat la o actiune care s-a desfasurat la Centrul National de tenis din Bucuresti, alaturi de alti sapte tenismeni din tara, printre acestia numarindu-se si Eduard Mihaescu, un alt brailean, reprezentant al clubului de tenis Valmet.
Alexandru Tabirca s-a clasat pe locul al patrulea la turneul bucurestean, printre invinsii sai numarindu-se si ocupantul locului 3-4 in clasamentul national la categoria 13-14 ani, bacaoanul Lucian Gheorghe.

Ionut Picus si George Halici au avut prestatii bune la Galati

Alti reprezentanti TC Venus au obtinut rezultate meritorii la doua concursuri desfasurate la Galati, Cupa ICMRS si Cupa "Sfintul Andrei".
In primul concurs, dupa ce a trecut lejer de trei adversari din Onesti, Galati si Constanta, George Halici a reusit sa ajunga in semifinale, la categoria de virsta baieti 10 ani, faza a competitiei in care a pierdut cu 1-6, 3-6, in fata bucuresteanului Andrei Patrui.
In aceeasi competitie, desi era cotata cu sanse de a accede in finala, Simona Pascau a fost invinsa in turul al treilea de Adela Suliman din Constanta.
"Daca Halici s-a inscris in obiectiv, Simona m-a suparat putin. Ea trebuia sa treaca fara probleme de semifinale in acest concurs, dar se pare ca a prins o zi mai slaba si a cedat in turul al treilea, in fata unei jucatoare pe care ar fi trebuit sa o invinga fara prea mari eforturi", aprecia antrenorul Gheorghe Goleanu.
La cel de-al doilea turneu a participat doar Ionut Picus, jucatorul brailean reusind sa treaca de trei adversari, unul dintre ei foarte puternic, Radu Zatreanu, de la Dinamo Bucuresti, si a cistigat si semifinala cu reprezentantul gazdelor, Marius Frosa. Chiar daca a pierdut in finala, rezultatul lui Picus este considerat de antrenorul sau ca fiind unul foarte bun.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii