Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se reduce prima de stat pentru economisire-creditare in domeniul locativ

Prima de stat acordata pentru sumele economisite in activitatea de economisire-creditare va fi redusa de la 30% la 15%, masura avind aplicabilitate de la 1 ianuarie 2006, a hotarit Camera Deputatilor.
Economisirea si creditarea in domeniul locativ, un concept nou pe piata romaneasca, presupune acceptarea de depozite de la clienti si acordarea de credite cu dobinda pentru activitati in domeniul locativ.
In acest scop, se incheie un contract de "economisire-creditare" in baza caruia clientul economiseste o suma reprezentind "suma minima de economisire" si dobindeste dreptul de a primi un credit cu dobinda fixa. Produsul este oferit in lei, iar titularul unui astfel de contract trebuie sa economiseasca cel putin jumatate din suma contractata. La soldul economisit, clientul primeste o dobinda fixa de 3% pe an. Suplimentar, statul stimuleaza activitatea de economisire prin acordarea unei prime al carui cuantum este stabilit prin reglementarile legale aplicabile. La finalul perioadei de economisire, clientul beneficiaza de un credit a carui valoare va fi egala cu suma totala a economiilor. Dobinda pe care banca o va percepe pentru imprumutul acordat este de 6% pe an. Imprumutul va fi acordat in lei, iar dobinda va fi fixa pe toata perioada creditului, indiferent de fluctuatiile dobinzilor pe piata monetara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii