Mergi la conţinutul principal

Se redeschide ştrandul Brăilei

• oraşul nostru nu va mai trece prin “ruşinea” de anul trecut, când s-a numărat printre puţinele municipii reşedinţă de judeţ fără un ştrand funcţional • investitorul care preluat ştrandul de pe faleză a reparat bazinul, a reamenajat porţiunea de plajă şi spaţiul pentru restaurant-pub, iar marea redeschidere a fost programată pentru sâmbătă, 1 iunie • vara aceasta, vechiul bazin descoperit al Liceului cu Program Sportiv ar putea rămâne închis pentru public, din cauza datoriilor acumulate către furnizorul de apă • în afara oraşului, tot pe 1 iunie se redeschide piscina din incinta Green Club, de pe Şos. Focşani • nu se ştie, deocamdată, când va fi redeschisă piscina “Unique” din Vărsătura

 

După un an de pauză, ştrandul de pe faleză se redeschide anul acesta, după ce un investitor a preluat locaţia, plătind o chirie lunară către Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila. Astfel, dacă vara trecută ştrandul a fost închis, pentru că fostul concesionar s-a retras din afacere, în actualul sezon estival brăilenii vor avea din nou o posibilitate decentă de a face plajă şi a se scălda într-un bazin descoperit, deocamdată singurul de acest gen din municipiu. Asta deoarece vechiul bazin în aer liber administrat de Liceul cu Program Sportiv ar putea rămâne închis pe toată durata verii, pentru că s-au acumulat datorii foarte mari către furnizorul de apă - Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila. “Vara trecută, din cauza vremii capricioase, nu prea a venit lumea la bazin, chiar dacă tariful de intrare a rămas neschimbat de ani de zile: 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. În lipsa clienţilor, nu s-au acoperit cheltuielile de exploatare ale bazinului şi s-a acumulat o datorie de 110.000 lei către CUP Dunărea. Căutăm soluţii pentru plata acestei datorii, am făcut adrese peste adrese către Primărie, dar deocamdată nu s-a rezolvat problema. Până nu plătim, nu putem redeschide bazinul”, ne-a declarat Alin Oprea, directorul Liceului cu Program Sportiv Brăila.

În această situaţie, ştrandul de pe faleză rămâne singurul bazin în aer liber de pe raza municipiului. Vestea bună este că investitorul care a preluat această locaţie pare decis să pună lucrurile în mişcare, aşa încât să-i meargă afacerea. Reamintim că, anul trecut, abia la sfârşitul sezonului estival - final de august, început de septembrie - s-a ţinut licitaţia pentru închirierea ştrandului. Evident că noul investitor nu avea cum să deschidă ştrandul imediat după preluare, dat fiind că bazinul deja se degradase semnificativ, după câteva luni de neutilizare, astfel că vara lui 2018 a fost complet compromisă. Licitaţia organizată de Primărie şi SUPAGL a avut două criterii de apreciere, fiecare cu un anumit punctaj: preţul pentru chirie şi valoarea dotărilor. Au fost două firme care au încercat să preia ştrandul. Firma “Admano Consgroup” a oferit pentru chiria lunară 3.000 lei şi valoarea investiţiei de 552.700,36 lei. Asta în timp ce contracandidatul, “Blysavena Trade” SRL, a oferit chirie lunară 3.050 lei şi valoarea investiţiei propuse de acesta a fost 235.978 lei. Prin urmare, în urma punctajului total, câştigătoare a fost declarată societatea “Admano Consgroup”. Directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu, preciza la vremea respectivă că contractul Primăriei cu societatea câştigătoare este încheiat pe 5 ani, cu posibilitatea de prelungire, dacă investiţia promisă se va derula conform planului. Finalizarea lucrărilor era împărţită în două etape: una până în 30 aprilie 2019 şi alta până în 30 aprilie 2020.

 

Ştrandul va fi deschis pentru public pe 1 iunie

 

Ne aflăm în ultimele zile ale lunii mai, iar la ştrand pregătirile pentru redeschidere sunt aproape gata. Chiar dacă nu s-a respectat întru totul termenul primei etape, adică 30 aprilie, se vede clar că investitorul are intenţii serioase. Până la ora actuală a fost reabilitat bazinul, reparându-se porţiunile unde tencuiala începuse să se desprindă. De asemenea, s-au înlocuit filtrele, pompele de apă, sistemul de iluminat şi a fost vopsit tot interiorul. De astăzi, se poate da drumul la apă. Bazinul are o capacitate de 830 metri cubi, cu adâncime cuprinsă între 1,3 şi 1,8 m, dar şi cu un spaţiu special pentru copii, cu adâncime de 40 cm. Apa este recirculată, investitorul dând asigurări că este permanent filtrată şi tratată, astfel încât să nu existe niciun risc pentru cei care folosesc bazinul.

Pe partea de plajă, s-a refăcut aleea pavată, iar spaţiul pentru şezlonguri a fost acoperit cu un gazon artificial de calitate. Deocamdată, sunt disponibile 100 de şezlonguri, însă investitorul spune că va încerca să mai aducă şi altele.

A fost amenajat şi un spaţiu de joacă pentru copii, cu trambuline, leagăne, balansoare şi alte instalaţii destinate celor mici. Au fost reamenajate şi vestiarele unde clienţii se pot schimba de haine, iar toate duşurile de lângă bazin sunt funcţionale, însă deocamdată există doar apă rece. Investorul Adrian Manole, administratorul firmei “Admano Consgroup”, ne-a spus că se va pune în funcţiune şi o instalaţie de apă caldă pentru duşuri, însă va mai dura puţin până când va fi gata şi acest detaliu.

Toaletele sunt, în schimb, funcţionale în totalitate, fiind reabilitate de la zero, la fel cum s-a procedat şi cu spaţiul unde pe timpul fostului investitor funcţiona un bar. Acum, locul destinat servirii mesei este mult mai generos, locaţia având statut de restaurant-pub, unde pot fi comandate diverse mâncăruri de tip fast-food, existând şi posibilitatea organizării unor evenimente private (aniversări, zile de naştere etc).

Ieri, pregătirile pentru redeschidere erau în toi. Investitorul Adrian Manole şi-a anunţat intenţia ca ştrandul să fie disponibil pentru public începând de sâmbătă, 1 iunie. În prima zi, intrarea va fi gratuită, iar de duminică, 2 iunie, se va practica tariful normal. Astfel, pentru copiii cu vârsta până în 7 ani, intrarea este gratis, pentru cei cu vârste între 7 şi 14 ani tariful este de 15 lei, fără şezlong. Pentru adolescenţi şi adulţi, tariful este de 25 lei, de luni până vineri, în aceşti bani fiind asigurat şi un şezlong. Sâmbăta şi duminica, intrarea va costa 35 lei, cu şezlong asigurat.

Conducerea SUPAGL se declară mulţumită de felul cum decurg lucrurile la ştrand. “Investiţiile promise sunt în curs şi la termen. S-au făcut patru sau cinci controale până acum, pentru a se vedea dacă se respectă caietul de sarcini şi termenele asumate. Au fost oarece întârzieri legate de vopsirea bazinului, cauzate de vremea capricioasă, în rest toate investiţiile asumate în prima etapă au fost finalizate la timp. Se prefigurează o colaborare bună cu acest investitor. Se dovedeşte că îşi respectă angajamentele”, ne-a declarat directorul Dumitru Munteanu

Dacă ştrandul pentru copii rămâne deocamdată singura locaţie de acest gen în aer liber din municipiu, în afara oraşului va mai exista încă o piscină disponibilă începând din 1 iunie. Este vorba despre cea din incinta “Green Club”, de pe Şos. Focşani. Aceasta se va deschide pentru public tot pe 1 iunie, ca şi ştrandul de pe  faleză. În prima zi, intrarea va fi gratuită pentru copii. În restul sezonului estival, tariful de intrare va fi 10 lei pentru copii şi 20 lei pentru adulţi, cu program non-stop, piscina fiind disponibilă inclusiv seara.

Deocamdată, piscina “Unique” din satul Vărsătura nu este disponibilă pentru public, iar administratorii acestei locaţii nu ne-au putut spune când intenţionează să o redeschidă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro