Mergi la conţinutul principal

Se poate şi aşa!

După ani de zile în care iarna ne tot lua prin surprindere, iar prima ninsoare aşternea peste noi frigul deznădejdii, anul acesta se pare că, la Brăila, lucrurile au început să se îndrepte pe un fagaş de normalitate. Încă din ziua de Bobotează, când brăilenii s-au confruntat cu primul, dar şi cel mai aprig test al iernii, când Crivaţul sufla cu peste 80 de kilometri pe oră şi spulbera zăpada de nu te vedeai om cu om,  roţilele autorităţilor locale s-au pus repede în mişcare, iar promisiunile noului primar al urbei s-au dovedit a nu fi  doar vorbe goale. Am străbătut atunci aproape jumătate din oraş şi, trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, utilajele de deszăpezire erau pe baricade,  la tot pasul, atât pe străzile principale, cât şi pe cele lăturalnice. Rar mi-a fost dat să văd o asemenea desfăşurare de forţe pe o vreme când vântul te răsucea în loc, în plin viscol, la temperaturi la care îţi îngheţa şi lacrima din colţul ochilor...

Şi filmul din prima zi de ninsoare s-a prelungit fără întrerupere în tot acest interval de timp, sărăriţele şi utilajele cu lamă au împânzit oraşul, lăsând străzile principale la negru,  iar zăpada din marile intersecţii a fost încărcată în maşini speciale şi transportată departe de arterele de circulaţie.

Ei bine,  îmi puteţi spune că toate aceste lucruri sunt fireşti într-un oraş civilizat şi într-o stare de normalitate. Să nu fim cârcotaşi!

Noi, cei care ne-am obişnuit de atâta amar de vreme cu mizeria şi noroiul care acopereau zăpada neridicată de la marginea drumurilor, noi, cei care călcam în fiecare primăvară pe dâra de mizerie de pe trotuare, lăsată de fecalele  câinilor pe toată durata iernii, noi, cei care vedeam zăpezile din ce în ce mai gri, nu putem să nu recunoaştem schimbarea şi faptul că omul sfinţeşte locul.

Dacă, în alţi ani cu geruri la fel de mari şi zăpezi la fel de înalte, mai-marii oraşului şi ai judeţului nu reuşeau să trimită pe teren câteva utilaje  sau rămâneau blocaţi în ninsoare aiurea, prin cătune, acum, se pare că  nu mai suntem într-o zonă de eschimoşi spulberaţi de Crivăţul care se năpusteşte peste noi cu tot alaiul lui.

Şi, dacă primarul  Brăilei îşi respectă promisiunile electorale şi depune eforturi susţinute în aceste zile pentru a scoate oraşul de sub carapacea primei ninsori, cetăţenii ar trebui să-i fie alături. Aşadar, să nu aşteptăm să vină autorităţile să ne ridice zăpada din faţa blocului, din faţa porţii sau de pe trotuare! Poate e vremea să facem un scut comun în faţa urgiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro