Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se fac eforturi pentru tinerea sub control a "nebuniei" petardelor

Fata de anii trecuti, "nebunia" petardelor, ce-i stresa pe foarte multi dintre brailenii cu bun simt si iubitori de liniste, se face mai putin simtita. Ne aflam aproape la jumatatea lunii decembrie si este evident faptul ca pe strazile Brailei petardele nu mai bubuie in acelasi ritm stresant ca anul trecut, de exemplu. Explicatia acestei situatii ar putea sta, pe de o parte, in vigilenta sporita a oamenilor legii, iar pe de alta in inasprirea reglementarilor din domeniu. Pe 4 decembrie, agentul de Politie Comunitara Marinica Nicolae, ce executa serviciul in Piata Independentei, a fost sesizat de cetateanul Condruz V. ca asupra sa a fost aruncata o petarda. Politistul comunitar a identificat rapid agresorul, in persoana unei minore, care se distra de minune aruncind cu petarde in trecatori. Fata a fost retinuta de agentul de politie si predata unui echipaj de jandarmi, iar jandarmii la rindul lor i-au amendat pe parintii pramatiei.
Dupa cum ne-a informat consilierul din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Braila, Elena Marinescu, se pot comercializa petarde, toata luna decembrie, dar doar din cele de clasa I si II, cu continut mic de explozibil. Acest tip de materiale pirotehnice nu se pot vinde pe tarabe, ci numai in magazine si chioscuri, si doar de catre comercianti care au obtinut aprobare de la Politie si Inspectia Muncii. Autorizatiile se dau individual, pentru fiecare dintre angajatii care vind petarde. Comercializarea de petarde fara autorizatie sau comercializarea de petarde din alte clase decit I si II, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 5 si 70 milioane de lei vechi. Pe ambalajul petardelor trebuie sa fie inscriptionate date despre importator, clasa in care se incadreaza, modul de utilizare, avertizari. Lipsa acestor informatii se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2 si 30 milioane de lei vechi. Elena Marinescu ne-a declarat ca, pina in mometul de fata, nu a fost nevoie ca OJPC Braila sa aplice amenzi, pentru comercializarea necorespunzatoare a petardelor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii