Directorul Coordonator al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Marian Dragomir, a prezentat principalele activităţi ale voluntarilor - urmărirea modului de gospodărire a spaţiilor verzi, modul de depozitare a deşeurilor menajere şi industriale, activitatea agenţilor economici care poluează mediul şi folosesc neraţional resursele naturale ori creează disconfort, conştientizarea şi promovarea unei atitudini corespunzătoare a cetăţenilor în ceea ce priveşte importanţa protecţiei mediului. Au mai fost prezentate prevederile contractului încheiat între părţi, drepturile şi obligaţiile reciproce, precum şi organizarea de către instituţie a unor cursuri de pregătire a voluntarilor.
Participanţii s-au interesat de gradul de protecţie pe care-l vor avea în timpul activităţii şi au iniţiat discuţii despre depozitarea gunoiului în locuri nepermise dar şi despre poluarea olfactivă provenită de la un anumit agent economic.
"Consider că înfiinţarea Corpului Voluntarilor de Mediu din judeţul Brăila va avea un aport benefic activităţii comisariatului brăilean al Gărzii de Mediu, ca urmare a faptului că vom avea informaţii din cât mai multe zone ale municipiului Brăila în timp util, privind anumite încălcări ale legislaţiei de mediu sau poluări accidentale", a declarat Marian Dragomir.
Cererile pentru înscrierea ca agent voluntar pot fi depuse la sediul Comisariatului de Mediu, de pe B-dul. Independenţei. O pot face toate persoanele interesate, nu doar cei care au participat la discuţiile de luni.