Mergi la conţinutul principal

Se amina restructurarea Postei Romane

Termenul de finalizare a procesului de restructurare a companiei Posta Romana in vederea privatizarii, care va impune recalificari si concedieri de personal, va fi extins cu doi ani fata de data limita avuta in vedere initial de Ministerul Comunicatiilor, procedura urmind sa fie incheiata in 2012.
Strategia de restructurare a companiei, prezentata ministerului de resort de catre consultantul Roland Berger, prevede ca procedura sa fie aplicata in intervalul 2008-2012, depasind termenele avansate in decembrie 2007, in perioada fostului ministru al Comunicatiilor, Iuliu Winkler.
Documentul prezentat de minister la sfirsitul anului trecut avansa ca termene pentru derularea procesului de restructurare perioada 2007-2010.
Strategia, care urmeaza sa fie aprobata de Guvern, mai prevede acum, in mod distinct, ca procesul de restructurare nu include asocierea/participatiunea cu imobilul situat in Bucuresti, Calea Victoriei, nr 133-135 la societatea comerciala Imopost Developments, imobil aflat in litigiu.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) verifica legalitatea procedurii prin care Posta Romana a participat cu acest imobil ca aport la capitalul social al unei firme private, SC Imopost Developments SA. Cercetarile vizeaza mai multi ministri ai Cabinetului Tariceanu, deoarece participatiunea a fost avizata printr-o hotarire de guvern.
Surse din Ministerul Comunicatiilor, institutie care detine, in numele statului, 75% din actiunile companiei, au declarat agentiei MEDIAFAX, in decembrie 2007, sustinut si de prevederile strategiei, ca Posta Romana va fi restructurata "in urmatorii trei ani", in vederea privatizarii, prin recalificari si concedieri de personal cu acordarea de plati compensatorii, reducerea numarului de directii regionale si infiintarea unui departament pentru institutii si mari companii, considerate clienti majori.
Posta Romana a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 693,99 milioane lei, in crestere cu 44,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a obtinut un profit brut de 79,62 milioane lei, de aproape trei ori mai mare comparativ cu cistigul de 27,75 milioane lei din 2007.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu