Strategia de restructurare a companiei, prezentata ministerului de resort de catre consultantul Roland Berger, prevede ca procedura sa fie aplicata in intervalul 2008-2012, depasind termenele avansate in decembrie 2007, in perioada fostului ministru al Comunicatiilor, Iuliu Winkler.
Documentul prezentat de minister la sfirsitul anului trecut avansa ca termene pentru derularea procesului de restructurare perioada 2007-2010.
Strategia, care urmeaza sa fie aprobata de Guvern, mai prevede acum, in mod distinct, ca procesul de restructurare nu include asocierea/participatiunea cu imobilul situat in Bucuresti, Calea Victoriei, nr 133-135 la societatea comerciala Imopost Developments, imobil aflat in litigiu.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) verifica legalitatea procedurii prin care Posta Romana a participat cu acest imobil ca aport la capitalul social al unei firme private, SC Imopost Developments SA. Cercetarile vizeaza mai multi ministri ai Cabinetului Tariceanu, deoarece participatiunea a fost avizata printr-o hotarire de guvern.
Surse din Ministerul Comunicatiilor, institutie care detine, in numele statului, 75% din actiunile companiei, au declarat agentiei MEDIAFAX, in decembrie 2007, sustinut si de prevederile strategiei, ca Posta Romana va fi restructurata "in urmatorii trei ani", in vederea privatizarii, prin recalificari si concedieri de personal cu acordarea de plati compensatorii, reducerea numarului de directii regionale si infiintarea unui departament pentru institutii si mari companii, considerate clienti majori.
Posta Romana a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 693,99 milioane lei, in crestere cu 44,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a obtinut un profit brut de 79,62 milioane lei, de aproape trei ori mai mare comparativ cu cistigul de 27,75 milioane lei din 2007.