Mergi la conţinutul principal

Se afaltează podul peste Dunăre. Execuția drumurilor de legătură, în întârziere

După ce, timp de câteva săptămâni,  s-a lucrat la așternerea hidroizolației, constructorii podului peste Dunăre de la Brăila au început, de joi, 23 martie, să toarne primul strat de asfalt pe tablierii metalici. „A început așternerea primului strat de asfalt pe podul suspendat. În acest sens, 2 eșaloane de așternere asfalt acționează simultan”, a anunțat, joi, secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu. După așternerea asfaltului, vor urma testele de rezistență și finalizarea tuturor detaliilor la pod.

Deschiderea traficului va mai întârzia, însă, deorece încă mai e lucru la finalizarea drumurilor de acces, a căror stadiu de execuție este sub 60% deocamdată. Totuși, circulația ar putea fi deschisă pe „relația scurtă”, dacă ar fi finalizat drumul de pe malul brăilean și dacă ar fi gata și șoseaua de pe malul tulcean pe ramura scurtă până la Smârdan/Măcin. Lucrările la drumuri sunt în curs, dar o finalizare a acestor rute ar putea veni abia la vară, spun surse citate de presa centrală.

Se estimează că o deschidere a traficului, chiar și parțial, ar putea avea loc cel mai probabil în iulie-august, urmând ca deschiderea circulației pe restul drumului până la Jijila să se facă la final de an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro