Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scriitorul Marian Coman - Premiul pentru calitatea literara de exceptie la Galele AtelierKult

Miercuri seara, in cadrul Galei "AtelierKult", a primit Premiul Kult pentru calitatea literara de exceptie scriitorul brailean Marian Coman, redactorul sef adjunct al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei". Premiile Kult recompenseaza activitatea din anul precedent a membrilor atelierului literar electronic www.atelierkult.com si sint singurele premii literare dedicate exclusiv literaturilor fantastice - science fiction & fantasy, care se acorda in prezent in Romania pe baza unei jurizari profesioniste, care are drept unic criteriu calitatea literara a lucrarilor aflate in competitie.
Gala "AtelierKult", organizata in mansarda Librariei Carturesti din capitala, s-a aflat in acest an la cea de-a doua editie si s-a bucurat de sprijinul celor mai importante edituri preocupate de literatura F&SF: Millennium Press, Grupul Editorial Tritonic, Nemira, Editura Corint, Editura Amaltea/Diasfera. Juriul a fost alcatuit din Michael Haulica - scriitor, editor, Bogdan Bucheru - scriitor, editor, administrator AtelierKult, Catalin Sandu - scriitor, administrator AtelierKult si Horia Nicola Ursu - editor. Premiile s-au acordat pe doua categorii: pentru activitatea in cadrul Atelierului - determinate pe baza analizei statistice a activitatii membrilor, si pentru activitate publicistica. La prima categorie s-au acordat trei premii: Premiul pentru cea mai buna proza publicata in spatiul AtelierKult in cursul anului 2006 - Aron Biro, Premiul pentru calitatea literara de exceptie - pentru cel mai mare numar de povestiri cotate in Top 25 - Marian Coman si Premiul pentru activitatea critica - cel mai activ comentator al povestirilor publicate pe AtelierKult.com - Andrei Gaceff. La celelalte categorii au fost nominalizati: pentru cea mai buna traducere - Ona Frantz, Mircea Pricajan, Liviu Radu, pentru debut absolut - Robert Coller, Andrei Gaceff, Dumitru Statescu, pentru cel mai bun volum individual - Costi Gurgu, Roxana Brinceanu, Ana-Maria Negrila. De remarcat faptul ca doi dintre nominalizatii la premiul pentru debut absolut, Robert Coller si Dumitru Statescu, au debutat in suplimentul de simbata al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei". Laureati au fost Ona Frantz, Robert Coller, respectiv Costi Gurgu. In aceeasi seara, la Jurnalul TVR Cultural, a fost invitat scriitorul Marian Coman, alaturi de Horia Nicola Ursu, pentru a comenta gala AtelierKult si aspecte ale literaturii fantastice si stiintifico-fantastice din Romania.

AtelierKult este un site-cenaclu de literatura fantastica, SF, horror

La editia de anul trecut a Galelor "AtelierKult", Marian Coman a fost premiat pentru volumul individual "Nopti albe, zile negre", aparut in 2005 la editura "Tritonic".
Marian Coman este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "Petre Andrei", Iasi. Ziarist, a lucrat la mai multe publicatii din Braila si Galati, iar in prezent ocupa functia de redactor-sef adjunct la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei", unde sustine un supliment literar saptaminal, "Literatura si artele imaginarului". A mai obtinut, printre altele, premiul Romcon al Conventiei Nationale de SF la sectiunea Mass-media in 2004 si premiul de incurajare la EuroCon (Conventia Europeana de SF) 2006. A publicat in antologiile Romania SF 2001, Quasar 001 (2001), Noesis (2002 - in format electronic), Liternet 2002, vol. 3 (2002 - in format electronic), Alte lumi, alte legende (2002) si AtelierKult: povestiri fantastice (2005) si "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri" (2006).
www.AtelierKult.com este un site-cenaclu de literatura fantastica, SF, horror care se adreseaza tuturor celor pasionati de aceste genuri. Acest site isi propune sa ofere scriitorilor, criticilor si editorilor un spatiu de intersectare neutru, usor accesibil, lipsit de inhibitii. Grupul Kult, care a constituit modelul pentru acest club de lectura, activeaza incepind din primavara anului 1998.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii