Skip to main content

Scriitorul Cristian Robu Corcan, sef al noului Birou pentru proiecte culturale de la Biblioteca Judeteana

Conducerea Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" a considerat necesar sa infiinteze un Birou pentru proiecte culturale, marketing si publicitate pentru a promova literatura romana si a valoriza scriitorii braileni apreciati la nivel national. Drept urmare, acest nou Birou este condus de scriitorul brailean Cristian Robu Corcan.
Serviciul nou infiintat urmareste promovarea documentelor si serviciilor de biblioteca si initierea unor programe culturale cu o anumita durata si ritmicitate, care sa aduca un beneficiu evident utilizatorilor braileni.
"Din perspectiva acestor proiecte culturale eu, impreuna cu colegul meu Dan Bistricean, am propus un program care sa aiba drept scop promovarea literaturii romane contemporane. Acest lucru presupune invitarea unor scriitori consacrati pe plan national si a reprezentantilor editurilor care-i publica si promoveaza. Probabil ca din doua in doua luni vom avea diferite actiuni, prima urmind sa se desfasoare cu prilejul Zilelor Bibliotecii", a spus scriitorul brailean Cristian Robu Corcan.
Cristian Robu Corcan s-a nascut pe 7 mai 1971 si este licentiat in stiinte juridice din 2001. A debutat cu volumul de proza scurta "O noapte in Parnas", tiparita la editura "Macarie" din Tirgoviste in 2003. In 2006, la "Humanitas" i s-a tiparit cartea "Gravura in mi bemol". Talentul sau a fost recunoscut si la diferite concursuri
literare: Marele premiu la Festivalul "Mostenirea Vacarestilor" -
Tirgoviste - 2000, Premiul revistei "Discobolul" la Festivalul de
literatura "Liviu Rebreanu" de la Aiud - 2000, Premiul revistei
"Limes" la Festivalul "Vasile Lucaciu", Baia Mare - 2000, Marele
premiu la Festivalul "Vasile Voiculescu", Buzau - 2001 si Premiul
pentru proza la Festivalul "Mihail Sadoveanu", Piatra Neamt - 1995.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu