Mergi la conţinutul principal

Scriitori consacrati invitati la Zilele Bibliotecii Judetene "Panait Istrati"

In perioada 23 - 26 octombrie, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" organizeaza citeva evenimente sub genericul "Zilele bibliotecii", la care vor participa unii dintre cei mai cunoscuti scriitori romani contemporani.
Marti, de la ora 17.00, se deschide standul de carte al Editurii "Paralela 45", moment la care vor fi prezenti scriitorii Mihai Sora si Solomon Marcus.
Miercuri, de la ora 11.00, in sediul din Piata Poligon se organizeaza masa rotunda "Lectura copiilor intre obligatie si pasiune", iar de la ora 17.00, in sediul din Calea Calarasilor se lanseaza romanul "Noaptea lui Iuda" semnat de Dan Stanca si tiparit la editura "Humanitas" in 2007. Prezentarea romanului este asigurata de scriitorul Radu Paraschivescu.
Joi, de la ora 11.00, sub genericul "Monumente ale arhitecturii contemporane", arhitectul Elisabeta Chiscop va prezenta Podul Washington. In aceeasi zi, de la ora 17.00, la sediul central al bibliotecii se va desfasura un dialog literar romano-bulgar la care vor participa scriitorii: Stefan Molotov, Constantin Gherghinoiu si Vasile Datcu. Invitati speciali vor fi: Any Mihova, directorul Bibliotecii Regionale "Hristo Smirnenski" din Plevna, Mihaela Desliu - presedintele comunitatii bulgare "Bratstvo" din Romania, Neno-Nedelcev, director al Departamentului pentru Diaspora si Silvia Anghelova, amindoi de la Universitatea Tehnica "Gabrovo".
Vineri, de la ora 11.00, la sediul din Piata Poligon, se va lansa cartea "Caii albi din orasul Bucuresti" de Fanus Neagu, cu ilustratii ale elevilor braileni. Volumul a aparut la editura "Semne" in 2007. De la ora 17.00, tot pentru a sarbatori implinirea a 75 de ani de catre scriitorul brailean Fanus Neagu, se vor lansa volumele omagiale aparute in 2007: "Drumuri in poveste" de Viorel Coman, editura "Semne", "Fanus Neagu, portretul unei vieti", editura "Ex Libris" si "Vocatia prieteniei" al lui Aurel Buricea, aparut la editura "Danubius". Invitati speciali vor fi: D. R. Popescu, Lucian Chisu, Nicolae Grigore Marasanu, Nicolae Iliescu, Mihaela Albu, Dan Anghelescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu