Skip to main content

Scoala nr. 9 inaugurata oficial

Scoala nr. 9 din cartierul Lacu Dulce a fost inaugurata oficial, ieri, la eveniment fiind prezenti prefectul judetului, Nicolae Mitroi, inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon, directori de scoli din municipiu, elevi, parinti, profesori.
Dupa momentul taierii panglicii de la intrarea in scoala, invitatii au adresat felicitari conducerii scolii, corpului profesoral, iar elevilor mult succes in noul an scolar. Preotul paroh Daniel Bogdan a oficiat apoi o slujba de sfintire a noului lacas de educatie.
Prefectul Nicolae Mitroi a subliniat importanta momentului pentru viata scolii si a comunitatii, care se va bucura de aceasta cladire noua. "Este un spatiu inedit, o noua conceptie in dispunerea spatiului, a aranjarii claselor. Cred ca toata lumea rivneste la o astfel de scoala. Sint fericit ca vom avea in urmatoarea perioada si alte prilejuri similare. Curind se va inaugura Grupul Scolar “Ana Aslan”, iar in judet vor fi inaugurate si alte spatii. Scolile au bani acum, chiar daca unele nu au reusit sa-i cheltuie, dar sint sigur ca se vor rezolva toate problemele in timp util. Stiu ca sint destul de multe scoli care nu au autorizatie sanitara de functionare pentru ca situatia in judetul nostru este destul de ingrata. Majoritatea localitatilor nu au apa potabila, iar obtinerea acestui lucru este dificila. La noi lipseste apa buna la adincime, ori are o concentratie mare de nitriti, nitrati, ori nu are debitul necesar. Este acum lansat un program pe probleme de mediu in regiunea noastra de dezvoltare, si cu ajutorul acestuia, in mod cert se va rezolva problema apei in cele mai multe localitati din judetul nostru", a spus prefectul Nicolae Mitroi.
Inspectorul scolar general Lucica Visalon a precizat ca este constienta de faptul ca dezvoltarea unei tari se sprijina pe un sistem educational performant. "Acum, factorii de decizie fac eforturi pentru asigurarea bazei materiale necesare unui invatamint de calitate. Inaugurarea cladirii este un prim pas, urmeaza ceilalti, anevoiosi, in asigurarea unui invatamint de calitate pe care echipa de cadre didactice, echipa manageriala trebuie sa-i realizeze". Fostul director al scolii, prof. Valentin Ionescu, a remarcat la rindul sau designul deosebit al cladirii spunind ca arata mult peste ceea ce si-ar fi putut imagina. Reprezentanta Comitetului de parinti, Lenuta Ionita, abia stapinindu-si lacrimile, a multumit tuturor celor care au facut posibila ridicarea acestei scoli moderne in cartierul lor. Gindurile elevilor in acest moment important au fost transmise de eleva Simona Bordea, din clasa a VIII-a A, iar in final a transmis citeva ginduri de inceput si managerul scolii, prof. Tincuta Burlacu. In opinia sa, misiunea scolii este asigurarea unui climat favorabil crearii unui individ care sa se descurce foarte bine in noua societate si pentru acest lucru trebuie sa contribuie toti factorii. In acest sens inaugurarea scolii, oferirea bazei materiale necesare unui proces instructiv-educativ de calitate este un element important. In finalul alocutiunii sale a multumit constructorului, "Alco Plus", pentru faptul ca a tinut intotdeauna cont de doleantele scolii si a reusit sa ridice una dintre cele mai frumoase unitati din tara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu