Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoala din Oprisenesti va fi inaugurata in februarie

Scoala din Oprisenesti, construita din 1912, este aproape gata de inaugurare. Mai sint citeva probleme tehnice legate de centrala termica, dupa care se va face curatenie, iar in semestrul II elevii pot intra in clase.
Reabilitarea scolii a inceput in luna octombrie, cind a venit o echipa de voluntari elvetieni pentru a reabilita doua dintre cladirile scolii. Corpul Voluntarilor de la Liceul "Alpinum" din Zuoz, Elvetia a
schimbat ferestrele, acoperisurile, a izolat cu polistiren cele
doua cladiri, a schimbat dusumeaua in doua clase, iar mai departe, comunitatea trebuia sa se ingijeasca de finalizarea lucrarilor. Atunci, directorul Viorel Drugau credea ca totul va fi gata pe 1 decembrie. Din pacate, datorita problemelor financiare si tehnice intimpinate, lucrarile au intirziat, astfel ca vor fi gata abia la inceputul lunii februarie. "Am schimbat si instalatia pluviala, iar Primaria a dat 1,5 miliarde lei vechi pentru utilitati. Avem acum grup sanitar la interior, centrala termica si calorifere. Salile sint curate, aranjate. Cind se termina cu totul interventiile muncitorilor, vor intra femeile de serviciu, iar in semestrul II cred ca scoala va incepe in aceste clase noi. Nu sint foarte mari, dar pentru ceea ce are nevoie comunitatea din Oprisenesti este suficient", a spus directorul Viorel Drugau. Intr-una din clase erau deja instalate cele zece calculatoare primite prin programul Guvernamental, care urmau sa fie conectate la Internet printr-un alt program guvernamental, "Comunitatea bazata pe cunoastere", care va asigura accesul cetatenilor la informatie. Intre cele doua cladiri reabilitate se afla o alta, fosta Casa a Invatatorului, care ar fi trebuit demolata, insa primarul din Ianca, Fanel George Chirita, a spus ca ar fi mai bine sa fie pastrata si reabilitata. "Am gasit sponsori pentru aceasta reabilitare. Vom colabora cu Petrom si vom face acolo biblioteca pentru scoala si pentru comunitate. Am avut ceva probleme financiare, dar acum votam bugetul pentru 2008 si vom avea bani sa facem ceea ce ne-am propus. La scoala cu 16 clase lucrarile sint aproape gata, dar mai sint unele lucruri de facut pentru ca proiectul are mai bine de zece ani si nu a fost reactualizat asa cum ar fi trebuit. In zece ani s-au schimbat multe si de aceea, abia dupa reactualizarea proiectului vom putea sa finalizam. Poate ca ne-am fi descurcat mai usor daca ne-ar fi sprijinit mai mult Inspectoratul Scolar, dar asa, cu toate schimbarile de la compartimentul investitii a fost mai greu", a spus primarul Fanel George Chirita.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii