Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoala de la Corbu Vechi a fost inaugurata oficial

Cu un an mai tirziu decit termenul prevazut in contract, ieri, in prezenta conducerilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila si a Primariei Maxineni a avut loc receptia lucrarilor de constructii si a instalatiilor aferente efectuate la obiectivul "Scoala cu clasele I - IV Corbu Vechi" precum si inaugurarea oficiala a noului locas. Comisia de predare-primire a fost formata din reprezentanti ai constructorului si ai beneficiarului. In comisie, ISJ a fost reprezentat de inspectorul general Lilliana Tudoran si inspectorul scolar Alexandrina Ilie. De asemenea, din comisie au mai facut parte si directorul Structurii coordonatoare Corbu Nou (la care este arondata scoala din Corbu Vechi), Nicu Mihalache, si primarul comunei Maxineni, Mihai Ruse (pe raza administrativa careia se afla satul Corbu Vechi).
Investitia, de peste 30.000 euro, a fost finantata din fonduri europene, in cadrul Programului de Reabilitare a Infrastructurii Scolare - Componenta "Inlocuire scoli din chirpici".

Fosta scoala era veche de peste 130 de ani

Fosta scoala din Corbu Vechi, construita prin 1870 a fost darimata anul trecut, iar in locul ei a fost construita o cladire noua, moderna, mica, dar extrem de cocheta. Noua cladire cuprinde 2 sali de clasa, una pentru cei 14 elevi din invatamintul primar, conditii de simultan I - IV, si una pentru cei 15 prescolari, o cancelarie, un cabinet de depozitare a materialului didactic si un vestiar. Ea ar fi trebuit inaugurata in prima zi a anului scolar 2005-2006, dar a fost aminata pentru ca vara trecuta, din cauza inundatiilor, lucrarile au fost stopate pentru mai multe luni.
"Proiectul prevede, in afara constructiei propriu-zise si asigurarea conditiilor minime igienico-sanitare, adica alimentare cu apa, grup sanitar si incalzire cu convectori electrici, pentru care s-au facut calculele necesare si s-a dovedit ca este mai eficient, comod si curat. Scoala arata foarte bine, sintem multumiti. Au mai fost necesare ceva retusuri, un burlan, o usa, dar in mare e bine", ne-a precizat primarul Mihai Ruse.
In cadrul aceluiasi proiect au mai fost construite si scolile din: Petroiu, Comaneasca si Agaua, in total investitia ridicindu-se la 150.000 euro. Antreprenorul general al proiectului este "AlcoPlus", iar subantreprenor este "Concivia", ambele firme fiind din Braila.

Si noi, brailenii, am contribuit

Reamintim ca anul trecut, in ultima zi de vacanta, in cadrul campaniei "Deschide-ti inima!", initiata de ziarul nostru pentru ajutorarea persoanelor sinistrate, toti cei 14 copii din Corbu Vechi, din invatamintul primar au primit imbracaminte in valoare de circa 1 milion ROL fiecare si un prinz special. In plus, Scola Corbu Vechi a primit, ca donatie, 30 de metri de perdele (pentru ambele clase si cancelarie) si o icoana cu Maica Domnului si Pruncul Isus. In total, sprijinul nostru s-a ridicat la 21,3 milioane de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii