Mergi la conţinutul principal

Scandal pe tema accesului cu mașini în Parcul Monument

* o sesizare pe acestă temă a fost formulată de un brăilean nemulţumit că fotbaliştilor și atleților li se dă acceptul, în timp ce restul lumii trebuie să se conformeze regulilor impuse de pandemia de coronavirus * conducerea celor două cluburi, dar şi cea a Poliţiei Locale, explică faptul că sportivii pot intra cu autoturismele pe aleea principală a parcului doar într-un anumit interval orar, motivat de faptul că au de cărat echipamentul folosit la antrenamente * măsura este valabilă şi pentru comercianţii care au terase în parc * pe de altă parte, alți brăileni reclamă că și alți șoferi încalcă restricțiile fără ca Poliția Locală să reacționeze

 

 

 

 

Accesul autoturismelor în Parcul Monument este interzis, pe fondul pandemiei de coronavirus, însă măsura nu este valabilă pentru toată lumea, spre nemulţumirea unora dintre brăileni. Un cititor ne-a trimis la redacţie o sesizare, reclamând faptul că jucătorii Daciei Unirea intră nestingheriţi cu maşinile pe aleea care duce la Stadionul Municipal.

“În plină pandemie de SARS Cov 2, autorităţile locale au decis să interzică traficul rutier în Parcul Monument, pentru a preveni aglomeraţia şi îmbolnăvirea populaţiei cu coronavirus. În acest sens, s-au montat garduri la intrarea în parc din şoseaua Buzăului şi s-au instalat indicatoare ce interzic accesul autovehiculelor. Dar jucătorii de la Dacia Unirea au intrat cu maşinile în parc, iar poliţiştii au sancţionat conducătorii auto care au sfidat acele indicatoare. Ulterior, aceştia intră nestingheriţi spre Stadionul Municipal. Oare domnul primar ştie acest lucru? Cetăţenii care vor să vină cu maşina în parc şi văd cum unele autoturisme intră şi altele nu... oare ce spun, ce este la gura lor?”, a scris cititorul nostru.

Redactorii Obiectiv Vocea Brăilei au luat legătura cu conducătorii clubului de fotbal care au confirmat că, într-adevăr, câţiva fotbalişti au fost sancţionaţi şi că aceştia îşi vor plăti amenzile. Însă nu numai fotbaliştii intră pe aleea care duce la Municipal ci şi sportivii de la CSM Brăila. Iar argumentele aduse de reprezentanţii celor două grupări sportive sunt obiective. Mai mult, atât Dacia Unirea cât şi CSM Brăila au făcut adrese către Primărie şi către Poliţia Locală în care au specificat de ce este nevoie ca sportivii şi antrenorii să poată ajunge la stadion cu maşinile proprii. Ambele cluburi au primit adrese în care se specifică faptul că sportivii pot intra cu autoturismele personale în Parcul Monument, în intervalul orar 8.00 – 12.00.

“Este adevărat faptul că trei sau patru jucători au primit amenzi şi le vor plăti. Dar după aceea am făcut adrese către Primăria Brăila şi Poliţia Locală în care am specificat faptul că pentru procesul de antrenament, un fotbalist are nevoie de echipament adecvat dar şi de diferite obiecte. Şi am primit o adresă în care se precizează că avem voie să intrăm cu autoturismele în Parcul Monument, pe aleea care duce la stadion, între ora 8.00 şi 12.00. Noi mergem doar marţi, miercuri, joi şi vineri. Luni facem antrenamentul după-amiază şi lăsăm maşinile la Sala Polivlentă. Dar şi antrenamentul de luni este unul de recuperare, care nu necesită tot felul de accesorii”, ne-a declarat Adrian Andrei, directorul sportiv al Daciei Unirea.

În aceeaşi situaţie se află şi sportivii de la CSM Brăila. Conducerea clubului a trimis adrese la Primărie şi la Poliţia Locală, iar antrenorii şi sportivii au primit acceptul de a putea intra cu maşinile proprii.

“Noi am făcut iniţial o adresă către Primăria Brăila dar răspunsul l-am primit de la Poliţia Locală. În adresa primită se specifică următoarele: antrenorii şi sportivii pot intra în parc cu maşinile proprii numai între orele 8.00 şi 12.00. Dacă întârzie peste ora 12.00, nu mai au voie să iasă cu autoturismele. Noi am cerut voie să mergem cu maşinile proprii pentru că atât antrenorii cât şi sportivii au nevoie de multe accesorii în procesul de pregătire şi nu le poţi căra în mână. Nu intră nimeni de capul lui în Parcul Monument şi eu cred că dimineaţa, când trebuie să ajungem la antrenamente, nu încurcăm pe nimeni”, a declarat Anamaria Necoară, director interimar la CSM Brăila.

 

Ce spune conducerea Poliţiei Locale

 

Conducerea Poliţiei Locale ne-a confirmat faptul că şi-a dat acceptul pentru accesul maşinilor sportivilor în Parcul Monument, pe considerentul că aceştia trebuie să îşi care echipamentul folosit la antrenamente. “Permisiunea este valabilă până la ora 12.00, atât pentru sportivi cât şi pentru comercianţii care au terase sau buticuri în parc, ca să poată face aprovizionarea. Pentru restul populaţiei, accesul cu maşina este interzis. Mulţi ar vrea să poată intra până în zona teraselor, dar acest lucru nu este posibil. Singura parcare disponibilă este cea de la Sala Polivalentă. Parcarea din zona fostului restaurant Kiseleff este închisă”, ne-a declarat Georgică Tănase, directorul Poliţiei Locale Brăila.

La faţa locului, reporterii noştri au constatat că, într-adevăr, în timp ce şoferilor “de rând” nu li se permite să intre cu maşinile în parc, sportivii sunt lăsaţi să ajungă cu autoturismele personale până în curtea stadionului. Inclusiv microbuze care transportă sportivi spre sau dinspre stadion au acces pe aleea principală a Parcului Monument.

Pe de altă parte, unii brăileni susțin că, în special la sfârșit de săptămână, există destui șoferi care încalcă regulile fără ca Poliția Locală să reacționeze. Un cititor ne-a trimis, de exemplu, o fotografie în care se văd mai multe mașini parcate în zona fostului restaurant Kiseleff, lângă care se află o mașină a Poliției Locale. Autorul pozei susținea că agenții nu s-ar fi aflat acolo pentru a-i sancționa pe șoferii indisciplinați, ci, din contră, ar fi socializat cu aceștia fără a lua măsurile legale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro