Skip to main content

Scandal monstru în fotbalul brăilean. Acuzaţii de blat la Dacia Unirea

• Alin Pânzaru este primul antrenor român care îşi acuză în mod clar jucătorii pentru trucare de meciuri • la finalul partidei cu Ştiinţa Miroslava, antrenorul i-a acuzat pe Costel Roşu şi Gabriel Iosofache că au vândut mai multe meciuri • acelaşi lucru este susţinut şi de preşedintele clubului, Valentin Avramescu • cazul a ajuns la FRF, pe masa Comisiei de Integritate, iar ancheta este în derulare • Costel Roşu contraatacă şi spune că nu la el a venit Poliţia la uşă ci la alt coleg de echipă • “Să vină cu dovezi”, spune şi Iosofache

 

Scandal monstru la Dacia Unirea, la finalul partidei pe care gruparea brăileană a pierdut-o pe teren propriu, cu 4-1, în faţa nou promovatei Ştiinţa Miroslava, scandal care a afundat şi mai mult în zona retrogradării echipa de de la Dunăre. Antrenorul Alin Pânzaru este primul antrenor din România care îşi pune la zid propriii jucători. Tehnicianul a adus câteva argumente prin care a explicat de ce Dacia Unirea a ajuns în această situaţie şi i-a considerat ca principali vinovaţi pentru locul în care se află echipa brăileană de fotbal după 21 de etape pe Costel Roşu şi Gabriel Iosofache. Tehnicianul i-a acuzat în termeni foarte duri, considerându-i “blatişti ordinari” şi “nenorociţi” pe fotbaliştii de care, de altfel, gruparea fotbalistică brăileană s-a despărţit după partida de la Olimpia Satu Mare, din 11 noiembrie. Mai mult, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal brăilean, Valentin Avramescu, a spus clar că, la rândul său, a avut suspiciuni legate de comportamentul celor doi fotbalişti şi a informat Federaţia Română de Fotbal şi că ancheta este în derulare. Cel mai incriminat jucător din acest caz, Costel Roşu, neagă cu vehemenţă implicarea lui în trucarea unor partide, ba mai mult, fotbalistul spune că, deşi el este cel arătat cu degetul, un alt coleg al său a primit acasă în octombrie vizita poliţiştilor, însă nu a vrut deocamdată să spună despre cine este vorba. Costel Roşu a contactat deja un avocat pentru a-şi face dreptate. “Nu e nimic adevărat din tot ce se spune despre noi, să vină cu dovezi” a fost şi reacţia lui Gabriel Iosofache.

 

Alin Pânzaru:  “Blatişti ordinari, nenorociţi!”

“Totul a început în septembrie. Pentru că nu s-a concretizat problema finanţării, Costel Roşu şi Gabriel Iosofache au avut cu totul alte preocupări. I-a preocupat orice altceva în afară de antrenamente şi meciuri. Cu toate că atât noi, antrenorii, cât şi conducerea clubului i-am asigurat că banii de la Primărie vor veni, Roşu a căutat să-i convingă pe colegii de echipă să vândă meciurile. El a fost iniţiatorul şi tartorul acestei stări de spirit la nivelul lotului. Ei au fost jucătorii importanţi ai meciului cu Mioveni-ul, când am condus cu 2-0 şi partida s-a încheiat la egalitate, 2-2. Atunci Roşu a ratat un penalti şi, la ultima fază, în loc să trimită mingea în plasă de la 6 metri, a simulat un fault şi a primit al doilea cartonaş galben. Cei doi le-au cerut de mai multe ori colegilor să joace la 1 pauză / 2 final. Aşa au făcut şi înainte de meciul de la Olimpia Satu Mare. El bătea cu pumnul în masă ca să-şi atragă simpatizanţi, ca să le fie mai uşor în trucarea partidelor. Târziu, dar o parte dintre jucători au venit şi ne-au spus ceea ce le cerea Roşu sau Iosofache. Am aşteptat să se termine sezonul competiţional programat în 2017 şi am dat cărţile pe faţă. Am înştiinţat Federaţia Română de Fotbal, noi nu suntem în aceeaşi oală cu ei. Forul de la Bucureşti va ancheta acest caz şi va lua măsurile care se cuvin. Noi vrem ca aceste specimene să dispară din fotbal, mai bine să spună lumea că suntem slabi decât să ne considere blatişti”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru, primul antrenor din România care şi-a acuzat jucătorii de astfel de practici.

 

Valentin Avramescu: Am sesizat Comisia de Integritate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal

Preşedintele Consiliului de Administraţiei al Daciei Unirea, Valentin Avramescu, nu a fost la fel de vehement ca antrenorul Alin Pânzaru, a spus că nu are dovezi, dar are suspiciuni legate de faptul că Roşu şi Iosofache au jucat la pariuri ca să câştige bani din meciuri trucate. Şi a menţionat faptul că a ţinut cont de informaţiile primite de la antrenori şi de la o parte dintre jucători şi, după partida de la Satu Mare, a luat decizia de a-i da afară pe cei doi fotbalişti şi a informat FRF despre această situaţie.

“Informaţiile acestea au ajuns şi la urechile noastre şi, după jocul de la Satu Mare, am luat măsurile interne pe care le-am considerat a fi cele mai bune, ne-am despărţit de Roşu şi Iosofache. Şi am informat despre acestă situaţie Comisia de Integritate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Fiecare spune ceea ce crede de cuviinţă, eu nu am dovezi, eu am sesizat nişte fapte, am făcut curăţenie la club, deciziile să le ia cei în măsură să facă acest lucru. Scorul înregistrat în partida cu Miroslava este rezultatul a ceea ce s-a întâmplat în acest campionat, iar poziţia din clasament, după 21 de etape, arată zbuciumul din toată această perioadă. Rămâne să redresăm <corabia>. Un lucru să fie clar, Dacia Unirea Brăila a fost şi va rămâne în prim planul luptei pentru astfel de practici, iar cazurile cu Buzăul şi cu fostul nostru jucător Bălţoi vin în sprijinul acestui argument. Probabil că acelaşi lucru se va întâmpla şi de data aceasta. De altfel, duminică, 10 decembrie, vom face o analiză a lotului de jucători şi dacă va fi cazul vom face şi o reorganizare administrativă”, a fost reacţia lui Valentin Avramescu.

 

Costel Roşu contraatacă

Acuzat că a trucat mai multe meciuri, golgeterul Daciei Unirea din acest sezon, Costel Roşu, a reacţionat imediat răspunzând la acuzaţii cu întrebări care, la rândul lor, incriminează.

“Am rămas stupefiat de ceea ce am auzit. M-au sunat mai mulţi oameni de fotbal să mă întrebe despre acest subiect. Eu ce să spun, hai să ne uităm în urmă la meciurile de la care vin acuzaţiile. Dacă ei ştiau că la Satu Mare s-a pariat 2 pauză / 1 final, de ce la ultima fază a primei reprize Sorin Frunză a marcat din penalti? Trebuia să procedeze ca Budescu, nu? Că jucătorul când a aflat că se petrec lucruri necurate pe la pariuri a trimis mingea pe lângă poartă. Cu Mioveniul am ratat un penalti, dar a fost prima lovitură de acest gen pe care am ratat-o în trei ani. La acel meci am fost cel mai bun jucător al Daciei Unirea, am jucat fără greşeală în prima repriză, iar în cea de a doua pe postul meu, în centrul liniei mediene, antrenorul a introdus un jucător tânăr, fără experienţă, iar pe mine m-a izolat în bandă, unde m-am mai întâlnit cu mingea doar de câteva ori. Dar la Pandurii Tg. Jiu ce s-a mai întâmplat? Pentru că acolo eu nu am mai fost în echipă. Dacia Unirea a condus cu 3-0 şi în cinci minute a fost egalată, nu vi se pare că a fost cusută cu aţă albă? Eu mi-am făcut datoria în teren! Şi vă mai dau un exemplu, la pauza meciului cu Metaloglobus, la vestiar, antrenorul Alin Pânzaru ne-a făcut în toate felurile, din nou ne-a acuzat de blat, dar în repriza a doua eu am marcat golul victoriei. Să nu uite Pânzaru că atunci când au vrut să-l dea afară, eu am fost cel care i-a luat apărarea şi am adus argumente pentru a fi păstrat la echipă. Am şi eu informaţii că pe grătare Pânzaru şi Frunză ne-au bârfit în toate felurile şi nu au scăpat de acuzaţii nici familiile noastre. Avem noi probe. Dar revin, am fost acuzat de blat şi ei trebuie să demonstreze acest lucru, să vină cu probe. Că nu la Costel Roşu a venit poliţia la uşă ca să ancheteze anumite aspecte petrecute în sezonul precent la partida cu Sepsi, ci la altcineva din cadrul echipei. Am şi eu multe dovezi incriminatorii la adresa unora, dar o să le fac publice atunci când va fi cazul', a declarat Costel Roşu.

 

Gabriel Iosofache: Să vină cu dovezi

Nu e nimic adevărat din tot ce se spune despre noi, să vină cu dovezi. Şi eu pot să spun despre Pânzaru că este blatist pentru că a făcut echipa strâmb. Sunt scârbit de fotbal, nu mi-am primit banii de 9 luni şi jumătate. Eu sunt blatist sau el e? De când am plecat noi , ăştia 3-4 jucători, n-a mai câştigat un meci. Cu noi, aşa proşti şi blatişti cum eram, a făcut puncte”, a spus Gabriel Iosofache.

Vă reamintim că numele Daciei Unirea a mai apărut într-un caz de trucare de meciuri alături de cel al Gloriei Buzău însă, la acea vreme, la cererea clubului brăilean, Comisia de Integritate a FRF a emis un comunicat oficial prin care a înlăturat orice suspiciune care plana asupra echipei fanion a oraşului Brăila.

De asemenea, la mijlocul acestui an, antrenorul Alin Pânzaru l-a denunţat la Comisia de Integritate pe Alex Bălţoi, antrenorul spunând că a fost abordat de jucător pentru a “trânti” meciul pe care Dacia Unirea urma să-l joace pe teren propriu, pe 12 aprilie, cu Academica Clinceni. Comisia FRF l-a sancţionat atunci pe Bălţoi cu 10 luni de suspendare şi i-a dat o amendă de 10 000 de lei.

 

Dacia Unirea, umilită cu 4-1 de Ştiinţa Miroslava, în etapa a 21-a

La ultima apariţie pe teren propriu din acest an, Dacia Unirea a făcut cel mai slab meci din acest campionat şi a fost învinsă pe Municipal cu 4-1 de o formaţie nou promovată, Ştiinţa Miroslava. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 12, când Viorică a transformat o lovitură de la 11 m, tot de el scoasă. Dacia Unirea a expediat primul şut pe spaţiul porţii prin Roşoagă abia în minutul 31, iar zece minute mai târziu Ghiocel a trimis mingea în bară. Buhăceanu a marcat cel de-al doilea gol al oaspeţilor, în minutul 57, şi tot el a ţintit bara cinci minute mai târziu. La singura ocazie clară din repriza a doua, Alexandru Pop a redus din diferenţă şi puţinii spectatori de pe Municipal sperau într-o revenire a favoriţilor lor. Dar Ştiinţa Miroslava a mai înscris de două ori prin Crişan (min. 76) şi Valentin Buhăceanu (min. 85) şi s-a impus la scor în faţa unei formaţii brăilene care a făcut doar act de prezenţă în teren.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu