Mergi la conţinutul principal

Scanarea laser 3D - soluție inovativă în domeniul topografiei

Precizia și inovația sunt elemente cheie în domenii de activitate în continuă schimbare, cum ar fi construcțiile, design-ul interior și exterior, arhitectura și nu numai. Asta înseamnă că dacă tendințele de lucru se actualizează mereu, este nevoie și de metode de lucru adaptate care să susțină atingerea celor mai înalte standarde. Xplorate Group, o companie care oferă servicii de scanare 3D și măsurători topografice, pune accent pe excelență, fiabilitate și performanță.

Scanarea 3D - o soluție a viitorului

Tehnologia în domeniul topo-geodezic este în continuă dezvoltare, cu scopul de a facilita servicii specifice și de a atinge un nivel cât mai înalt de excelență. Scanarea laser 3D reprezintă o modalitate inovativă de obținere a modelelor digitale complete pentru obiecte sau construcții, ceea ce asigură o precizie maximă pe raza de scanare. O alternativă mai rapidă și sigură la măsurătorile clasice, această procedură reduce semnificativ costurile de lucru și minimizează riscurile, mai ales în cazul clădirilor vechi, datorită faptului că permite scanarea completă a acestora de la o distanță semnificativă.

Direcții de aplicabilitate pentru scanarea 3D

Dat fiind faptul că permite colectarea a milioane de puncte măsurate în câteva secunde, oferind informații detaliate cuprinse într-un singur nor de puncte despre obiectivul scanat, prin scanarea 3D se pot furniza livrabile variate, în funcție de nevoile de lucru:

 

  • planuri 2D/secțiuni orizontale - esențiale în cadrul serviciilor de intabulare și cadastru, dar și pentru a obține releveele BOMA, ajutând la măsurarea exactă a suprafeței utile a unui imobil;

 

  • planuri/relevee fațadă - sunt folosite pentru în procese de reamenajare sau renovare în cazul clădirilor care trebuie să respecte în continuare forma și aspectul inițiale. Ajută la calculul precis al suprafețelor, determinând costurile per proces de lucru, în timp ce evidențiază zonele cu un nivel ridicat de degradare;

 

  • secțiuni verticale - se folosesc în situațiile în care sunt necesare informații precum grosimea pereților sau verticalitatea elementelor, fiind un suport util editabil pentru proiectant/arhitect;

 

  • mesh - reprezentarea în plan 3D a unor obiecte, clădiri sau spații și forme neregulate, este o soluție foarte des utilizată în producțiile de filme, animații sau jocuri video;

 

  • modele 3D - permit reamenajarea în timp real a unui spațiu. Totodată, pot servi ca suport pentru crearea unor videoclipuri reprezentative pentru un spațiu dat.

De ce să alegi colaborarea cu Xplorate

În realizarea unor proiecte de lucru complexe care urmăresc excelența la fiecare pas, un rol important îl joacă echipa de specialiști cu care alegi să colaborezi, alături de tehnologia utilizată. Din acest considerent, alegerea Xplorate Group ca partener de lucru se dovedește a fi o decizie inspirată și avantajoasă, pe termen lung, dat fiind faptul că poți să beneficiezi de experiența și pregătirea a două firme specializate în domeniu, Total Survey şi Eurosurvey, care au fuzionat la finalul anului 2023.

 

Formată din ingineri specializați, cu pregătire în ceea ce înseamnă măsurători topografice, geodezie, fotogrammetrie, scanare laser 3D, măsurători pentru UCC (urmărirea în timp a construcţiilor), asistenţă topografică în şantier, relevee BOMA, cu acoperire naţională şi internaţională, echipa Xplorate promite acuratețe și excelență pentru orice proiect derulat.

 

Obții acces la un portofoliu vast de servicii profesionale care au stat la baza a zeci de proiecte de mare amploare în diverse domenii de activitate, în așa fel încât să ai siguranța unor rezultate dincolo de așteptări.

 

Performanță, precizie și excelență - valori fundamentale de care te bucuri atunci când alegi să folosești scanarea 3D!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro