Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SC "Laminorul" va fi relansata la privatizare

"SC "Laminorul" SA Braila intra Intr-o noua faza de privatizare. Data fiind situatia dificila a societatii, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, se Intilneste, vineri, 10 februarie, cu directorul societatii, Virgil Sinca, si cu liderul sindical Constantin Iarca. Intilnirea are ca scop gasirea unor solutii care sa duca la privatizarea societatii si rezolvarea problemelor sociale", se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Dupa cum se arata in acelasi material, presedintele autoritatii se arata "ingrijorat de soarta muncitorilor care au intrat in greva foamei" si si-a manifestat speranta ca prin Intilnirea cu reprezentantul salariatilor si cel al conducerii societatii va fi gasita o solutie. Afirmatia este cel putin ciudata in contextul in care, dupa cum a explicat liderul sindical, Constantin Iarca, nici un salariat al "Laminorul" nu este la acest moment in greva foamei. Sursa citata a explicat ca a fost gresit inteles atunci cind a afirmat ca protestul sindical ar putea imbraca si aceasta forma radicala. "Intr-adevar, daca nu ne vom intelege miine (azi - n.r.) cu cei de la AVAS vom intra si in greva foamei, dar acum nimeni din unitate nu protesteaza in acest fel", a spus Iarca.
In anul 2005, procesul de privatizare a SC "Laminorul" a Inceput la data de 30 martie prin publicarea anuntului de vinzare, iar de atunci a fost publicat de cinci ori. Nici unul dintre investitorii care s-au prezentat nu a Indeplinit conditiile pentru a fi invitat la negocieri. Potrivit Legii 137/2002 privind unele masuri de accelerare a privatizarii, oferta AVAS a expirat la 6 luni dupa lansare si a fost prelungita de patru ori succesiv, conform legii. In acest moment, asa cum se arata in acelasi comunicat de presa, ultimul termen de valabilitate a ofertei a fost depasit, iar procedura trebuie reluata. De altfel, actele necesare au fost Intocmite si urmeaza a fi supuse aprobarii Colegiului Director al AVAS
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii