* răul de călătorie sau de mișcare presupune un complex de manifestări reprezentate prin senzație de greață, vomă, cefalee, amețeală, transpirație, ce apar în timpul transportului cu mașina, avionul sau vaporul * aproximativ 80% din populație a experimentat cel puțin o dată aceste simptome
De obicei, ele dispar după ce organismul s-a adaptat la modul de deplasare. Există persoane predispuse la apariția acestor fenomene: cele care prezintă cefalee (durere de cap) sau migrene frecvente și cele cu sindromul Meniere. Puteți combate aceste stări cu ajutorul anumitor plante, și anume: ghimbir, mentă, roiniță, sulfină, maghiran. Acestea trebuie consumate cu câteva ore înainte de a pleca în călătorie, iar doza trebuie repetată pe parcursul voiajului dacă este unul mai lung. Utile sunt și dropsurile cu lămâie sau mentă.
Sfaturi pentru a diminua simptomele răului de călătorie
Există anumite strategii pe care le puteți urma pentru a reduce acest disconfort:
* Așezați-va în locul în care nu resimțiți mișcarea aproape deloc: pe scaunul din față al mașinii, locul situat deasupra aripii în avion, într-o cabină aflată în partea din față a vaporului!
* Pe cât posibil, aerisiți în permanență locul: în mașină deschideți geamul, în avion îndreptați spre dumneavoastră fluxul de aer, pe vapor rămâneți pe punte și inspirați briza!
* Închideți ochii sau concentrați-vă privirea asupra liniei orizontului!
* Nu fumați!
* Înainte de plecare, nu mâncați mult, nu beți alcool, evitați ciocolata și mirosurile puternice (parfum, deodorant, miros de mâncare)!
* Folosiți șervețele umede cu alcool pentru tamponarea feței!
Plantele reduc senzația de greață și de amețeală cauzată de răul de călătorie
Ghimbirul are capacitatea de a diminua senzațiile de greață, vomă și amețeală provocate de transport. Se consumă sub formă de: tinctură de ghimbir, câte 10 picături la o cană cu apă, de 3-4 ori/zi; capsule, una (înainte de deplasare) de 2-3 ori/zi; ceai de ghimbir (decoct din rădăcină), două lingurițe de plantă mărunțită sau pulbere la o cană cu apă clocotită. Utile sunt și băuturile răcoritoare, dropsurile sau biscuiții care conțin această plantă. (Mai multe pe Farmaciata.ro)