Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarbatoarea Botezului Domnului la Penitenciarul Tichilesti

La Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti a fost praznuita, ieri, sarbatoarea Botezului Domnului. La slujba Sfintei Liturghii Arhieresti, oficiata in capela penitenciarului, au participat atit tineri detinuti, cit si angajati ai unitatii. Dupa sfintirea Apei mari si dupa ce a tinut o scurta predica, invocind ajutorul lui Dumnezeu, preotul capelan Sorin Plesca a mers cu Botezul la fiecare dormitor, in salile da clase si in birouri, in unitate rasunind binecunoscutul imn al Bobotezei: "In Iordan Botezindu-Te, Tu, Doamne/ Inchinarea Treimii S-a aratat (...)". "Slujba de Boboteaza sau Epifania este un prilej de mare bucurie duhovniceasca, pentru ca astazi ne-a sosit noua tuturor "vreme de praznic si ingerii cu oamenii impreuna praznuiesc", cum frumos spune rugaciunea de sfintire a Agheazmei celei Mari.
Apa s-a facut prin sfintire, dar de sfintenie si curatire de pacate, s-a facut tamaduitoare sufletului si trupului, s-a facut spre tot folosul de trebuinta. Si cu aceasta apa sfintita, am binecuvintat pe tinerii de aici, spre a se lumina cu luminarea cunostintei si a dreptei credinte, spre indreptare si parasirea cailor faradelegii", a subliniat preotul capelan semnificatia si importanta acestei sarbatori, mai ales pentru cei aflati in detentie
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii