Mergi la conţinutul principal

Sapte oferte pentru instalarea de telecentre la sate

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat ca pentru instalarea de telecentre in 131 de localitati din mediul rural, printre care se numara si Cotul Lung din Braila, au depus oferte 7 companii. In urma deschiderii ofertelor si analizei documentatiei de calificare, la lictatie au fost admise societatile "2K Telecom", "Accessnet International", "Adisam Telecom", "Orange Romania", "Rartel", Societatea Nationala de Radiocomunicatii si "Vodafone Romania".
Cele 131 de sate au fost selectate dintre localitatile cu grad redus sau fara acces la serviciile de comunicatii. De asemenea, primariile de care apartin aceste localitati, asadar si primaria Silistea pe raza careia se afla satul Cotu Lung, si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI si si-au asumat, in intregime, cheltuielile de gestionare a telecentrului.
ANRCTI va desemna, in urma analizei dosarelor depuse de cele sapte companii, furnizorul de serviciu universal pentru fiecare localitate. Propunerea financiara va avea o pondere de 70% din punctajul total acordat pentru fiecare oferta.
Dupa adjudecarea licitatiei, telecentrele ar urma sa fie instalate progresiv pina la sfirsitul anului 2007. Aceasta este cea de-a sasea licitatie organizata de ANRCTI in cadrul programului national de instalare a telecentrelor. Primele cinci licitatii s-au finalizat cu desemnarea a sase companii care s-au angajat sa instaleze 331 de telecentre. Important de mentionat este ca in cazul judetului Braila, in cursul acestui an, ar urma sa fie inaugurate doua telecentre in localitatile Rimnicelu si Salcia Tudor, licitatia pentru instalarea aparaturii fiind cistigata anul trecut de catre compania "Orange" si Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu