"Imbucurator este ca in general s-au acceptat sanctiunile dictate de Comisia de Disciplina si cea pentru Statutul Jucatorului, doar 66 cauze din 1125 de hotariri, adica sase la suta, au ajuns la apel. Apreciem ca au acceptat greselile si sanctiunile si nu au mai facut apel. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a avut 35 de dosare, noua recursuri fiind admise, 11 respinse, trei retrimise comisiilor si unul retras. 50 la suta din apeluri au fost atacate cu recurs, iar din totalul recursurilor, 28 au fost admise", a spus el.
Sandu a mentionat ca membrii Comitetului Executiv au apreciat activitatea comisiilor, existind si reprosuri vizavi de oscilatiile intre anumite sanctiuni, respectiv intre pedepsele dictate de Comisia de Disciplina si modificarea substantiala la Comisia de Apel. "Motivarile se incadreaza in general in regulament, dar incadrarile in articole de multe ori difera", a spus el.
Oficialul FRF a mentionat ca la Comisia de Disciplina au fost aproximativ 700 de cauze in patru luni, un numar foarte mare, in opinia sa. "Sint foarte multe acte de indisciplina, e extrem de mult. Recomandarile noastre catre cluburi, oficiali, antrenori, jucatori, este de a pune mina si pe carte, pe Statute si regulamente, pe regulile jocului. Daca nu esti in cunostinta de cauza, gresesti si trebuie sa platesti.
Mircea Sandu a subliniat ca profesionalismul membrilor comisiilor este in crestere, existind foarte multi juristi tineri. "Am solicitat, prin vocea presedintelui LPF, ca orice ingerinta a unei persoane oficiale, de la FRF, LPF sau cluburi, sa fie sesizata Comitetului Executiv pentru a se lua masuri", a comentat el.
Presedintele FRF a precizat ca Viorel Ros a demisionat de la Comisia de Disciplina dupa doar doua luni, dezamagit de comportamentul si reactiile anumitor conducatori de club. "In ianuarie vom revizui componenta comisiilor, inclusiv a celei de Disciplina, pentru a numi presedintele si a completa componenta ei. La CAF, din 15 membri, doi n-au participat deloc, iar din 13, numai sapte au avut mai mult de zece cauze. Astfel, am ajuns la concluzia ca trebuie sa reducem numarul de arbitri la opt. Nu are nici o legatura schimbarea componentei CAF cu decizia dictata in cazul Srhoj-Abiodun", a adaugat Sandu.
Mircea Sandu a vorbit si despre articolul 16 din ROAF, cu privire la jucatorii straini care pot evolua in campionatul intern: "E suficient cinci jucatori straini in teren in acelasi timp la Liga I si trei la Liga a II-a. In martie, probabil vom vedea care este situatia jucatorilor comunitari, citi extracomunitari vom accepta, sa vedem citi jucatori formati de club sau pe teritoriul tarii trebuie sa fie".