Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariul managerului CET nu trebuie tinut confidential

Consilierii municipali, in special, si populatia, in general, au dreptul sa cunoasca valoarea salariului managerului CET. Este opinia
presedintelui organizatiei municipale PSD, Mihai Tudose, care, intrebat fiind de ziaristi, a declarat ca i se pare anormala situatia de la ultima sedinta CLM, cind unii consilieri au solicitat sa li se comunice valoarea salariului managerului Nicu Bajan, dar au fost refuzati, intr-un mod mai mult sau mai putin transant. "Mi se pare o lipsa de bun simt, nu o lipsa de transparenta, si am aceeasi opinie in tot ce priveste conducatorii unor unitati care nu sint produsul lor propriu. Daca este in privat, este treaba lui si cit cistiga, si cind cistiga, si cine ii da banii. Dar atita timp cit managerul CET-ului nu a facut el centrala si nu a adus-o de acasa, ci este platit, pina la urma, din facturile brailenilor care platesc caldura, salariul lui trebuie sa fie facut public. Ceea ce s-a intimplat in ultimele zile, ca aceste sume sa nu fie publice nici pentru consilieri, ca unii spuneau ca aceasta unitate este in pragul falimentului, ca altii spuneau "Mai, chiar daca ar fi asa, hai sa spunem ca-i frumoasa, ca poate o maritam", este anormal. A ne minti in fata nu este corect, iar eu inteleg ca CET-ul nu se simte foarte bine. Poti sa discuti subiectul acesta si judecind contractul de management al directorului: ce salariu are domnia sa, ce contract are? Oricum este o informatie care trebuie facuta publica, trebuie ceruta oficial, daca nu o cereti dvs., o cerem noi". Atentionat ca presedinte de sedinta, la reuniunea CLM la care s-a discutat acest subiect a fost un consilier PSD, Sorin Bosneag, si acesta a fost unul dintre cei care a incercat sa inchida discutia, fiind evident ca nu dorea sa se afle salariul directorului - poate si pentru ca Bosneag, personal, incaseaza bani, ca membru al AGA la CET- Tudose a promis ca il va aduce pe consilierul amintit, la urmatoarea conferinta de presa a PSD, pentru a oferi date exacte despre salariul managerului CET: "La prima sedinta, avem tema pentru consilierii municipali sa deschida subiectul, si nu numai sa-l deschida, ci si sa-l duca pina la capat. E normal ceea ce cereti, macar din punct de vedere al transparentei".
La rindul sau, senatorul Aurel Simionescu a fost de parere ca, pina la urma, oricum se va afla cit este salariul managerului CET si, ca atare, nu are rost sa se inflameze situatia inutil, pe aceasta tema, in incercari zadarnice de a evita subiectul. Mai mult, Simionescu a spus ca ar fi interesant de aflat nu doar ce salariu are Nicu Bajan, ci si ce venituri are acesta, dat fiind ca unele sporuri pot fi substantiale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii