Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sahistii braileni au dominat etapa semifinala de la Buzau

In perioada 7-9 februarie, la Buzau, s-a desfasurat una dintre etapele semifinale ale Campionatului National de Sah pentru copii, la care au participat sportivi din cinci judete, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea si Buzau. Clubul brailean ''Orizont 64'' a avut la start patru concurenti si trei dintre ei s-au calificat la etapa finala ce se va derula in luna aprilie.
Cu toate ca a fost doar o faza semifinala si nu a reunit la start campioni sau vicecampioni, lupta pentru unul dintre primele sase locuri a fost acerba la ambele grupe de virsta.
Surpriza placuta a acestei etape a fost evolutia foarte buna a lui Gabriel Voicu, reprezentantul clubului Orizont 64 reusind sa cistige locul intii la categoria de virsta 8-10 ani cu 6,5 puncte din 7 posibile. Elevul lui Ionel Balcan a cistigat sase meciuri si a remizat numai cu colegul sau de club Daniel Mocanu. Favoritii la primul loc, Eduard Olteanu si Claudiu Axinia, care au evoluat pentru al treilea an consecutiv in aceasta faza a competitiei s-au clasat pe locurile al doilea si al treilea cu 5,5 si respectiv 5 puncte. Tot la aceasta categorie de virsta s-a mai calificat pentru faza finala si Daniel Mocanu, care a acumulat 3,5 puncte.
Si la grupa de virsta pina in 8 ani, Orizont 64 si-a asigurat un loc in finala. La prima sa participare, braileanul Florin Rolea, care are doar patru luni de cind practica sahul intr-un mod organizat, a acumulat 4 puncte din 5 posibile, reusind sa se claseze pe locul al doilea, dupa buzoianul Cosmin Pana, sahist de categoria a III-a.
O evolutie foarte buna la aceasta categorie de virsta a avut-o si reprezentanta clubului CSO Ianca, Ioana Ichim, sportiva pregatita de instructorul Iulian Preda, care s-a calificat pentru finala de pe pozitiile 1-2, rezultat care va fi recompensat de conducerea clubului cu un premiu surpriza.
"Gabriel Voicu a avut o ascensiune rapida. In urma rezultatelor de la concursurile de la Cap Aurora si Calutul de fildes de la Braila el a avut o ascensiune rapida intr-un an si jumatate sarind de la categoria neclasificati la categoria a II-a. Clubul Orizont 64 isi pune mari sperante in el, iar daca isi va dubla perioada de pregatire cu siguranta se va numara printre ocupantii podiumului dupa ultimul act al competitiei", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii