Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saddam Hussein acuza administratia americana de "minciuni"

Fostul dictator irakian Saddam Hussein a acuzat, joi, Statele Unite ca "mint" atunci cind sustin ca militarii care ii asigura paza nu l-au torturat, tot astfel cum au mintit in problema existentei "armelor chimice" in Irak, transmite AFP.
"La Casa Alba sint numai mincinosi", a spus Saddam, referindu-se la dezmintirile date de administratia americana care a negat ca fostul lider irakian ar fi fost victima unor acte de tortura comise de militarii care ii asigura paza.
"Au mintit spunind ca in Irak exista arme chimice. Mint si acum, pretinzind ca nu am fost batut", a adaugat fostul presedinte irakian, dupa audierea unui nou martor al acuzarii in fata Inaltului Tribunal Penal.
Martorul, care a vorbit din spatele unui paravan de culoare verde si a carui voce a fost bruiata, a povestit ceea ce stia de la bunica sa despre represiunile la care au fost supusi locuitorii din Dujail in saptaminile si lunile care au urmat tentativei esuate de asasinare a fostului dictator.
"Bunica mea ne-a povestit ca a fost torturata in fata fiilor sai si ca acestia au fost, la rindul lor, torturati sub ochii ei", a spus martorul, care pretinde ca la acea vreme avea virsta de opt ani.
Depozitia acestuia a fost contestata de aparare, care l-a intrebat daca a vazut personal persoane ucise. "Eram terorizati si ne-am refugiat in casa", a raspuns acesta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii