Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa ridice mina studentii care vor sa lucreze in Germania

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila a revenit cu informatii in sprijinul studentilor braileni care doresc sa lucreze in Germania. Astfel, organismele abilitate sa realizeze preselectia au modificat virsta limita pentru inscrieri, dar si orele cind au loc testele. In baza intelegerii privind angajarea studentilor romani pe perioada vacantei de vara, realizate intre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania si Agentia Federala de Munca din Germania - Centrala pentru Medierea Strainilor si a Specialistilor din Bonn (ZAV), studentii si studentele din Romania pot solicita un loc de munca in Germania.
Depunerea dosarelor si testarea privind cunostintele de limba germana au loc pina in data de 21 ianuarie 2008, intre orele 10.00 - 15. 00 , la sediul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti din str. Spataru Preda, nr. 12, Sector 5, Bucuresti.
Studentii trebuie sa aiba: virsta cuprinsa intre 18 - 35 ani, sa fie inscrisi la o facultate de stat sau particulara, acreditata conform legii, doar la curs de zi, sa nu fie in primul sau in ultimul an de facultate, sa aiba cunostinte de limba germana (cel putin 3 ani de studiu). Perioada de lucru este de cel putin doua luni. Angajatorii le recomanda acestora sa nu-si fixeze numai o anumita regiune ori o anumita localitate, unde ar fi dispusi sa lucreze.
Documentele necesare inscrierii sint urmatoarele: copie buletin sau carte de identitate (cu o valabilitate de min. 6 luni), copie pasaport (cu o valabilitate de min. 6 luni), adeverinta de la facultate, in care sa se specifice anul de studii si ce tip de cursuri urmeaza, dovada acreditarii facultatii in situatia in care institutia este particulara, foaie matricola, recomandare de la unul din profesorii de cursuri, 3 poze tip pasaport. "Locuri de munca se ofera in special acolo unde alte persoane sint in concediu, asta inseamna pe coasta germana in Bavaria si in Baden Wurttenberg (Schwarzwald, Bodensee). Majoritatea posturilor vacante sint in hoteluri si in gastronomia de sistem - de exemplu la “McDonald's”), in agricultura si intretinere cladiri. In cazul in care cunostintele de limba germana nu sint foarte bune este indicat sa fie acceptata o mediere pentru locuri de munca in domeniul agricol sau pentru intretinerea cladirilor", se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila.
Alte detalii se pot obtine tel. 021/3165508, 021/3169250 - int. 233 sau 021/3372194.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii