Mergi la conţinutul principal

S-a tras linie după distracţia de Zilele Brăilei: 77.000 euro

• este vorba despre cheltuieli de aproximativ 417.000 lei, dar şi încasări de peste 60.000 lei • prin urmare, discutăm despre puţin peste 356.000 lei cu TVA (77.000 euro), după cum a precizat, ieri, primarul Marian Dragomir  • edilul-şef susţine că nu este o sumă extrem de mare pentru 6 zile de distracţie, dacă ar vrea să o pună în balanţă cu cât cheltuie oraşele vecine doar pentru una singură • ca o comparaţie, primarul oraşului Ianca a anunţat că, pentru acest weekend, va cheltui aproximativ 200.000 lei, din care 100.000 lei provin din sponsorizări

 

Municipalitatea a făcut, ieri, publice sumele cheltuite în perioada 10 - 15 august, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Brăilei 2017. Este vorba despre un total de 416.548 lei, însă, după cum a ţinut să sublinieze primarul Marian Dragomir, trebuie luate în calcul şi încasările de la terasierii şi cei care au participat la târgurile de pe faleză, care anul acesta s-au ridicat la suma de 60.300 lei. Astfel, potrivit datelor puse la dispoziţie de către edilul-şef, suma finală pentru cele 6 zile de distracţie se ridică la 356.248 lei cu TVA (77.000 euro). Din punctul de vedere al primarului, suma nu este foarte mare, plecând de la ideea numărului mare de brăileni care s-au simţit bine, a artiştilor de calibru ce au fost aduşi, dar şi făcând o comparaţie cu cât cheltuie oraşele din jurul nostru pentru doar o zi de distracţie.

„Am fost întrebat de către cei de la PNL care sunt costurile legate de organizarea Zilelor Municipiului Brăila şi ce societate comercială a fost intermediarul dintre Primărie şi artişti? Eu vă spun că în mandatul meu, niciodată Primăria Municipiului Brăila nu va lucra cu societăţi căpuşă la Zilele Municipiului Brăila! Nu vom încheia contracte cu societăţi de intermediere! Toate contractele au fost încheiate de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, direct cu impresarii artiştilor respectiv, sau direct cu Asociaţia Automobiliştilor, cu Asociaţia Ivan Patzaichin, cu cei care au deţinut luminile, cu cei care au deţinut sunetul. Nu s-a lucrat cu niciun intermediar, nu s-a lucrat prin nicio societate. Le vom prezenta şi cheltuielile pentru că ele sunt transparente, dar vor fi diferite de cele pe care vi le dau dumneavoastră, pentru că nu au ştiut să ceară tot. Cel mai important lucru este că am avut o cheltuială efectivă din partea bugetului Primăriei Municipiului Brăila de 356.248 lei cu TVA inclus, pentru un număr mare de zile. Din data de 10 până pe 15 august. Faceţi comparaţie şi cu toate cheltuilelile oraşelor învecinate nouă, pentru o singură zi şi o să vedeţi cât de eficienţi am fost noi la Brăila. Şi nu glumesc când spun aceste lucruri, pentru că m-am documentat. Au fost sute de copii care au primit cazare în aceşti bani şi masă la Festivalul «Lină Chiralină», au fost zeci de artişti la festivalul naţional de teatru pentru copii şi tineret Cărăbuş. Au fost zeci de participanţi la parada maşinilor de epocă, au fost artişti recunoscuţi, artişti de top la nivel naţional. Am avut una dintre cele mai eficiente organizări ale scenei din punct de vedere al luminilor, ambientului şi sunetului”, a afirmat Dragomir.

Edilul-şef nu a evitat să vorbească despre momentele în care a avut probleme cu sunetul, însă a explicat că vina nu a aparţinut Primăriei, ci distribuitorului de energie electrică, deoarece pana de curent a afectat atunci o mare parte din Municipiu. Totodată, Dragomir a amintit şi incidentul în care Andra s-a arătat deranjată de baloanele cu care se jucau cei din public, explicând că în cele din urmă despărţirea de artistă a fost în cei mai buni termeni.

„Cu baloanele nu a fost nicio problemă. Să ştiţi că ne-am despărţit prieteni şi am înţeles că nu dorea acel lucru. L-am oprit. Şi aţi văzut că la final, când am avut show-ul de lasere am dat drumul şi acelor baloane care de fapt au făcut parte din sponsorizarea de la Vodafone, pe lângă o sumă foarte importantă de bani de 9.000 lei. Ne-au asigurat şi bannere gratuit, acele baloane care au rămas Primăriei, cu excepţia unuia care a fost spart. Dar au fost cu titlu gratuit. De asemenea şi Carrefour ne-a sponsorizat cu 5.000 lei. Totodată, am avut un real succes la încasări, pentru că în 2016 am încasat de la comercianţii de la terase doar 29.000 lei, iar acum 46.300 lei. Sunt bani care au venit la Primăria Municipiului Brăila”, a mai adăugat primarul.

Interesant de precizat este faptul că, potrivit unei informări pe care primarul ne-a pus-o la dispoziţie, pentru concertele susţinute de Delia, Andra, Lidia Buble şi Maria Cârneci costurile s-au ridicat la 154.212 lei. Pentru lumini, sonorizare, ecrane - 29.738 lei. Focurile de artificii au costat 15.000 lei, iar show-ul de lasere - 13.000 lei.

 

Zilele Brăilei, succes şi pe Facebook

Primarul Marian Dragomir a dorit să puncteze că pentru transmisiunile făcute pe reţelele de socializare din timpul evenimentelor, municipalitatea nu a cheltuit niciun ban. Mai exact, edilul-şef a recunoscut că a transmis personal de la câteva evenimente, la fel ca viceprimarul Alexandru Jantea, cei de la Direcţia de Cultură, dar şi alţi voluntari. Rezultatul, susţine acesta, a fost unul pozitiv, contul de Facebook al Primăriei Brăila ajungând la câteva sute de mii de vizualizări.

„Sunt unele lucruri care contează mai puţin, dar cel mai important lucru este percepţia oamenilor care participă la anumite evenimente sau care sunt afectaţi, mai mult sau mai puţin de deciziile noastre. Am avut o participare foarte numeroasă la Zilele Municipiului Brăila şi au zis unii că «primarul a organizat Zilele Municipiului Brăila ca să îşi ia like-uri pe Facebook». Eu nu ştiu dacă primarii de până acum au organizat Zilele Municipiului Brăila şi nu şi-au luat like-uri pentru că nu aveau cont pe Facebook sau din alt motiv. Noi am încercat să transmitem live, atât de pe site-ul Primăriei Municipiului Brăila, cât şi pe contul meu în anumite momente, concertele de pe Esplanadă. Am făcut asta pentru a putea fi vizionate şi de către cei care sunt din Brăila, cei care nu au putut veni din motive diverse, de cei care sunt din Brăila, dar care erau plecaţi, sau pentru alţii. Vreau să vă spun că, de exemplu, la concertul susţinut de Andra au fost peste 220.000 de vizualizări pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Brăila şi peste 650 de comentarii, la un moment dat. Acest lucru spune foarte multe. Zilele Municipiului Brăila se organizează pentru brăileni, se organizează pentru că oamenii au nevoie şi de distracţie la un moment dat, ele sunt organizate din banii publici ai brăilenilor, iar participarea numeroasă de anul acesta, consider că este un succes al nostru”, a conchis Dragomir.

Reamintim că pentru acest weekend, de zilele oraşului Ianca, primarul Fănel Chiriţă a precizat că estimează costuri de aproximativ 200.000 lei, din care  100.000 lei din partea sponsorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro