S-a semnat contractul pentru demolarea ruinei periculoase a fostei centrale termice de lângă Concordia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

S-a semnat contractul pentru demolarea ruinei periculoase a fostei centrale termice de lângă Concordia

* asocierea Micatis Prod SRL - Aldun Proiect SRL a fost singura interesată să preia acest proiect și va încasa 558.500 lei fără TVA, pentru demolarea centralei și pentru amenajarea unei parcări de 39 de locuri * termenul de execuție a contractului este de 12 luni

 

 

 

Ruina fostei centrale termice situate în apropierea Pieței Concordia, mai exact la intersecția străzii Ghioceilor cu strada Roșiori, poate intra, în sfârșit, în demolare, după ce Primăria a reușit să găsească o firmă care să se ocupe de operațiunile necesare. Este vorba de fapt despre o asociere de firme în care SC Micatis Prod SRL este lider de asociere, iar SC Aldun Proiect SRL este asociat. Aceste două firme au fost singurele interesate de proiect, oferta lor fiind depusă în cadrul lictației organizate de municipalitate. Propunerea financiară cu care a venit asocierea Micatis - Aldun Proiect a fost de 558.500 lei fără TVA. De acești bani, vor fi făcute atât documentația tehnică pentru desființarea centralei termice și pentru amenajarea unei parcări, cât și lucrările propriu-zise, ce vor consta în desființarea turnului și scării centralei termice, realizarea unei rețele plviale, realizarea unui număr de 39 locuri de parcare, reparații trotuare și realizare spații verzi. Durata de execuție a contractului este de 12 luni, din care serviciile de proiectare au alocate două luni de la data emiterii ordinului de începere, iar execuția lucrărilor trebuie făcută în zece luni de la data emiterii ordinului de începere. Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a informat că a fost semnat deja contractul între Primărie și asocierea de firme, s-a  constituit garanția de bună execuție a lucrărilor, iar vineri, 19 iunie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, astfel că, de luni, 22 iunie, proiectul poate demara.

Reamintim că această centrală termică, a cărei arhitectură a fost diferită de cele aflate în administrarea fostului CET SA, a fost construită în anii '80, fiind destinată încălzirii blocurilor de pe Calea Călărașilor aflate în proprietatea fostei Schele de Petrol Brăila. Petroliștii brăileni aveau la dispoziție, așadar, propria centrală termică centrala care, însă, a fost scoasă din funcțiune în urmă cu mai mulți ani, iar în ultima vreme s-a tot degradat, ajungând o ruină periculoasă. Anul trecut, o mașină parcată în apropiere a fost puternic avariată de bucățile de moloz desprinse din partea superioară a construcției.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro