Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a gasit femeia care si-a abandonat bebelusul printre gunoaie

In mai putin de trei saptamini, oamenii legii au reusit sa o identifice pe femeia care si-a abandonat copilul imediat dupa nastere, printre gunoaiele din zona depoului de locomotive al Garii Braila. Este vorba despre braileanca Veronica Ion, in virsta de 27 de ani, o femeie fara antecedente penale.
Micutul a fost descoperit in dimineata zilei de 26 septembrie, de un boschetar care cauta printre gunoaie. Probele gasite la locul unde a fost descoperit copilul au indicat faptul ca femeia a nascut acolo, printre gunoaie, loc in care l-a si abandonat, iar apoi a disparut.
Ca asa s-a intimplat a confirmat chiar mama: "M-am oprit sa-mi fac nevoile linga un gard si atunci am si nascut. Nici nu mi-am dat seama ce se intimpla. Apoi am vazut ca nu respira, nu se misca, nu facea nimic. Era noapte, m-am speriat si am fugit".
Dosarul este instrumentat de Politia TF Galati, fiindca ofiterii de la transporturi feroviare - in a caror arie de competenta a fost descoperit cadavrul copilului - au conducerea in orasul vecin.
Femeia urmeaza sa fie cercetata in libertate pentru o posibila pruncucidere, deoarece nu se stie cu exactitate daca micutul, un baietel in greutate de trei kilograme, nascut normal, la termen, a venit viu pe lume sau nu. Medicii legisti suspecteaza ca acesta a respirat, insa nu exclud nici varianta ca micutul sa se fi nascut mort, tocmai fiindca unul dintre plaminii copilului prezinta urmele unei posibile pneumonii intrauterine. Pentru elucidarea acestei situatii au fost trimise probe la Histopatologie Bucuresti, rezultatele urmind sa apara in citeva saptamini.
Micutul pe care l-a abandonat la sfirsitul lunii septembrie este cel de-al saptelea copil pe care Veronica Ion il naste, doar pe unul dintre ei oprindu-l acasa, ceilalti fiind in ingrijirea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila. Femeia nu are ocupatie si traieste dintr-un ajutor social, motivind ca a fost nevoita sa duca aceasta sarcina pina la capat deoarece nu si-a dat seama ca este gravida, iar cind a realizat ca i-a crescut burta, era prea tirziu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii