Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a furat un candelabru unicat, de la Teatrul "Maria Filotti"

Politia incearca sa-i captureze pe autorii unui furt inedit, care au jefuit Teatrul "Maria Filotti" - aflat pe lista cladirilor ce fac parte din patrimoniul cultural national - si au sustras un candelabru in valoare de 35 de milioane.
Faptul ca hotii au "operat" saptamina trecuta, in perioada in care trupa teatrului a participat la Festivalul International de Teatru de la Chisinau si faptul ca au avut timpul necesar sa care scarile imense, pentru a ajunge la plafonul holului respectiv, conduc la ipoteza ca autorii ori au fost ajutati de vreun angajat, ori chiar sint niste angajati care au vrut sa faca un ban in plus prin metode ilegale.
Veronica Dobrin, directoarea teatrului, ne-a precizat ca institutia pe care o conduce este pazita de un portar si 4 pompieri pina la ora 15.00, iar dupa aceea paza este asigurata de agentii unei societati specializate. "Scarile intrarii B, de unde a fost furat candelabrul, sint folosite rar si, profitind de acest fapt, au reusit sa sustraga piesa, care este unicat. Este greu de crezut ca cineva din exterior a intrat, s-a chinuit sa duca la primul etaj scara din lemn, sa o monteze, apoi sa o duca la parter si sa plece cu acel candelabru, fara a fi observat de vreun angajat. Pina la proba contrarie, accept varianta ca ar fi vorba de cineva din exterior, insa astept rezultatul anchetei", ne-a declarat directorul Dobrin.
Politistii au demarat o ancheta, pentru a descoperi faptasii, avind deja citiva suspecti din rindul angajatilor teatrului. Surse din cadrul Biroului de Presa al Poilitiei ne-au precizat: "Viorel U., administrator la Teatrul “Maria Filotti”, a reclamat ca, In perioada 21-27 mai, persoane necunoscute au sustras din plafonul salii B a cladirii un candelabru din alama, In valoare de 3.500 lei noi. S-a Intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari pentru identificarea si prinderea autorilor."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii